MDH:s samverkansmedalj till Pär Eriksson

2015-02-15 | Omvärld På campus

MDH:s samverkansmedalj till Pär Eriksson Mälardalens högskola (MDH) tilldelar Eskilstunas kommundirektör Pär Eriksson 2015 års samverkansmedalj för hans insatser att främja samverkan mellan MDH, offentlig sektor och näringsliv.

 

- Pär Eriksson är en viktig bundsförvant för MDH. Han insåg tidigt vikten av att akademi och samhälle samverkar. Att bygga ett bättre och mer hållbart samhälle med trygg barn- och äldreomsorg, en bra skola och innovativ och modern energianvändning är viktiga utgångspunkter för samhället, men också för stora delar av MDH:s forskning. Att göra det tillsammans ger en enorm styrka. Det är något som Pär Eriksson har tagit fasta på och som gör honom till en värdig mottagare av 2015 års samverkansmedalj, säger Karin Röding, rektor MDH.

Motivering:

”Pär Eriksson tilldelas 2015 års samverkansmedalj för sitt mångåriga samarbete med MDH. Samhällskontraktet har, med Pär Eriksson som uppskattad, lösningsfokuserad och drivande styrelseordförande, utvecklats till ett nationellt unikt samverkansavtal. Pär Eriksson ser inte bara till Eskilstunas utan även till regionens bästa när det gäller samarbetet med högskolan. Det bidrar samtidigt till MDH:s utveckling. Och han vågar stå för det. Bland annat i skapandet av ett nytt campus i Eskilstuna där kommunen är ett starkt stöd för högskolans nya etablering i staden.

Pär Eriksson visar – inte bara i den bok han gett ut – utan även i de kontakter han har med MDH att han har ”en obändig tro på förändring”. Det har MDH också och vi ser fram emot flera år av samverkan för en starkare region.”

– Jag är både glad och stolt över att MDH uppmärksammar mitt arbete. Jag har samverkat med högskolan i över 15 år, i flera olika funktioner, och ser MDH som oerhört viktig för den framtida utvecklingen i Sörmland och Västmanland. För mig är det självklart att vi måste knyta ihop kommuner, landsting och högskola för att tillsammans driva regionen mot en positiv utveckling, säger Pär Eriksson.

Utmärkelsen ”MDH:s samverkansmedalj” delas sedan år 2013 ut vid högskolans akademiska högtid, vartannat år, och går till en person som har gjort enastående insatser till stöd för MDH:s samverkans- och samproduktionsprofil. Johan Söderström, vd ABB Sverige, var den förste som fick utmärkelsen. Pär Eriksson tilldelas samverkansmedaljen den 24 april kl. 16.00 i Västerås konserthus.