MDH-professor bloggar för Vetenskapsrådet

2012-06-07 | Forskning/Samverkan

Kimmo Eriksson är professor i matematik vid Mälardalens högskola sedan 1999. Men inte nog med det, nu är han också bloggare på Vetenskapsrådets nya webbplats Curie.

 - För ett par år sedan höll jag ett föredrag på Vetenskapsrådets kvartalsseminarium – det blev kunskapskanalens mest reprisade inslag! Det var därför Curies redaktör kände till mig och det är därför jag blev tillfrågad att blogga för dem.

Kimmo förespråkar en sorts idealism inom vetenskap. Han tycker att prestige och karriärism alltför ofta verkar komma i vägen för sanninssökandet

- Det är ett otyg som forskare och tidskrifter tillsammans kan försöka råda bot på, och det är det jag kommer att blogga om, säger Kimmo.

Kimmo kommer att blogga en gång i veckan fram till midsommar och sedan ta paus och fortsätta igen efter sommaren. Förutom Kimmos blogg kommer det också att finnas nyheter, krönikor, debatt och andra bloggar på siten.  Allt kommer att ha fokus på forskning och forskningspolitik.

Just nu forskar Kimmo mest om mänskligt beteende och använder sig av både matematiska modeller och experiment. De anslag han fått från Vetenskapsrådet finansierar för närvarande fyra postdocs som han samarbetar med. De arbetar alla på olika sätt med experiment och matematiska modeller för att från olika vinklar belysa hur normer och samarbete uppstår och förändras.

Kimmos blogg på Curie