MDH-professor bakom ny bok om arbetsliv- och organisationspsykologi

2012-04-12 | Forskning/Samverkan

Kerstin Isaksson, professor i psykologi på Mälardalens högskola, har nyligen släppt boken Arbets- och organisationspsykologi tillsammans med fem andra författare.

Boken Arbets- och organisationspsykologi är en introducerande lärobok för högskolor och universitet. Här får läsaren ta del av både teori och tillämpning, med historiska tillbakablickar och framtidsinriktade scenarier.

– Det har tagit ett par år att färdigställa boken så därför känns det extra roligt att den nu är färdig, säger Kerstin Isaksson.

Boken är det första svenska sammanhållna verket på många år om arbets- och organisationspsykologi som ger en helhetsförståelse av dagens arbetsliv också ur ett svenskt perspektiv.

– Jag har främst bidragit med mina erfarenheter och forskning inom arbetslöshet och osäkra anställningar, psykologiska kontrakt, karriärutveckling samt ledarskap, berättar Kerstin.

Boken vänder sig främst till psykologstuderande men också till personer i chefspositioner eller andra som vill öka sina kunskaper om arbetsliv- och organisationspsykologi.