MDH-forskare i riksfinal i Forskar Grand Prix!

2014-11-21 | Omvärld Forskning/Samverkan

Tisdagen den 25 november tävlar Eric Hansen, forskare inom konsumentpsykologi vid Mälardalens högskola (MDH), i riksfinalen om vem som bäst kommunicerar sin forskning på fyra minuter.

Eric Hansen blev vinnare av deltävlingen i Västerås tidigare i år och kommer på tisdag att representera MDH i riksfinalen. Han kommer att tävla mot forskare från lärosäten i Blekinge, Borås, Göteborg, Lund, Malmö, Stockholm, Sundsvall och Trollhättan. 

 

- Det ska bli roligt. Jag har gått på coachning som arrangören har anordnat och fått lite tips kring hur jag kan förbättra min presentation. Vi fick också veta att finalen ska filmas och sändas i Kunskapskanalen. Den kommer också vara tillgängligt i UR, säger Eric Hansen.

Framförhållning är inte en av Erics starkaste sidor. Han har funderat en hel del på sin presentation och vad han ska säga för att kamma hem publikens och juryns röster. 
 
- I tisdags lämnade jag in mina PPT-bilder så nu kan jag börja öva in min presentation på allvar. Under deltävlingen använde jag spelkort i varierande storlek men nu har jag hittat ett ännu större spelkort som jag ska använda. Det kommer bli en hel del repetitionstillfällen nu i helgen, säger Eric Hansen.
 
Eric tycker att det är en rolig och utmanande grej att tävla i att kommunicera forskning på fyra minuter.
 
- Det kommer förmodligen vara lite pirrigt då det ligger utanför min bekvämlighetszon - jag är ju van att prata i tre timmar när jag undervisar. Men det vore roligt att komma bland de tre första i tävlingen i alla fall, säger Eric Hansen.
 
Den nationella finalen av Forskar Grand Prix äger rum den 25 november kl. 17.00-20.00 på Debaser Medis i Stockholm. Finalen är öppen för alla och har fri entré, så var med och heja fram MDH:s finalist!