MDH får finbesök av internationell pianist

2016-09-28 | Utbildning Student

Han är internationellt erkänd och har spelat på de stora scenerna runt om i världen.
Nu gästar pianisten Olivier Godin MDH:s kammarmusikstudenter med individuell undervisning och en masterclass.

 

 

Olivier Godin är både verksam pianist och professor vid två universitet i Kanada. Han har lång och gedigen erfarenhet av att spela på den absolut högsta nivån – erfarenheter som han nu delar med sig av till MDH:s kammarmusikstudenter.
– Olivier är en fantastisk pianist och coach som är verksam både i Europa och i Nordamerika. Han kommer hit för att hålla en masterclass och det är en otrolig möjlighet för våra studenter, säger Lena Hellström-Färnlöf, som är konstnärlig ledare för kammarmusikstudenterna på MDH.

En masterclass innebär att studenterna får medverka som passiva eller aktiva deltagare och är en vanlig undervisningsform inom musiken. Den kommer att hållas onsdagen den 28 september i lilla salen på Västerås konserthus.
 – Den kommer inte vara offentlig på det sättet att den är öppen för allmänheten, men vill man uppleva den på plats kan man kontakta mig i god tid innan så får vi se vad vi kan göra, säger Lena Hellström-Färnlöf och fortsätter:
– Jag har jobbat med Olivier tidigare och känner honom sedan flera år tillbaka. Det är en stolthet för oss som högskola och för Västerås som stad att han väljer att komma hit. Det här är inte precis den enda förfrågan han får om att komma och undervisa.
 
Lär mer om MDH:s kammarmusikutbildning här!
Läs mer om Olivier Godin här!