MDH erbjuder dig stöd i studieteknik

2017-08-04 | Utbildning

Att plugga på högskolan är ofta en stor omställning, vare sig man kommer direkt från gymnasiet eller har arbetat några år. På MDH finns stöd och hjälp att få, bland annat av Marina Bergman som är högskolans studieteknikcoach.

– Varje termin bjuder vi bland annat in till lunchföreläsningar om studieteknik. Du kan också boka en samtalstid med mig. Vi är alla olika och lär på olika sätt, så under samtalet utgår vi från det som du har behov av. Ingen fråga är för stor eller för liten, säger Marina Bergman. 

Marina vill också passa på att tipsa om de tio korta filmklipp på mdh.se som ger en bra introduktion till studieteknik.

– Varje film är en introduktion till ett kapitel i boken ”Att studera på högskolan - studieteknik, motivation och inspiration”. Förhoppningsvis får filmerna dig att börja reflektera över och arbeta med din studieteknik och med dina studievanor.

MDH erbjuder också en form av studieteknik som kallas Supplemental Instruction, SI, som går ut på att en student som läst ett tag på högskolan hjälper nya studenter, på vissa utvalda kurser.

– Studietekniken inom SI handlar mycket om att diskutera och komma fram till svaren tillsammans. SI bygger på att det ska vara roligt att lära, så atmosfären är ofta avslappnad och man känner sig trygg i sin grupp tillsammans med sina studiekamrater och SI-ledaren, säger Marina Bergman.

Läs mer om studieteknik vid MDH