Månadens forskare Fredrik Bruhn: Med siktet inställt på stjärnorna

2015-02-04 | Forskning/Samverkan

Fredrik Bruhn är adjungerad professor vid MDH sedan ungefär ett år. Den 24 april installeras han, tillsammans högskolans andra nya professorer, vid Akademisk högtid. Rymden är hans stora intresse och det är också inom rymdteknik som han forskar.

 

  – Här på MDH finns möjlighet att arbeta med projekt som det inte är möjligt att hålla på med i industrin. Här får jag också möjlighet, tillsammans med andra forskare inom realtidssystem och artificiell intelligens, att forska för att ta fram bättre elektronik för rymdforskning, säger Fredrik Bruhn.

Läs mer om Fredrik Bruhn, hans karriär och forskning, i den senaste artikeln om Månadens forskare: Med siktet inställt på stjärnorna .

Hör Fredrik berätta om sin forskning

Den 23 april håller Fredrik Bruhn och alla andra nya professorer vid MDH sina installationsföreläsningar på förmiddagen vid MDH i Västerås.

På eftermiddagen kommer mottagarna av Pedagogiskt pris samt MDH:s nya hedersdoktorer att hålla sina föreläsningar. Föreläsningarna är öppna för alla intresserade.

Den 24 april är ceremonin vid Akademisk högtid öppen för allmänheten. Alla ska ha intagit sina platser i Västerås konserthus senast kl. 15.45.