Mälardalens högskola tar plats i Almedalen

2011-07-01 | Forskning/Samverkan

Mälardalens högskola åker till Gotland och Almedalsveckan. Där tar högskolans rektor Karin Röding plats i paneldebatter om svensk forskningspolitik, allt för att stärka argumenten för en höjd forskningsfinansiering.

Seminarium, paneldebatter, nätverkande och att stärka relationer står i fokus när Mälardalens högskola på söndag beger sig till Gotland och Almedalsveckan. Ett evenemang som expanderar. För 10 år sedan anordnades 50 seminarier, i år sker nära 1 500, vilket i särklass gör evenemanget till Sveriges största politiska mötesplats.

Vinnova och Teknikföretagen har bjudit in Karin Röding att delta i paneldebatter som ingår i deras seminarier, som bland annat tar upp ämnen som innovation och vilka forskningsförutsättningar som krävs för svensk industri.

- Vårt mål är tydligt, vi har fullt fokus på den kommande forskningspropositionen, det är därför vi är på plats. Det känns bra att Mälardalens högskola tillfrågas att vara med och bidra. Jag ser det som ett kvitto på att andra aktörer tycker vi bedriver en verksamhet med hög kvalitet, har goda kunskaper och kloka åsikter i ämnet, säger Karin Röding.

Mälardalens högskola ser Almedalsveckan som en given plats för högskolan att stärka sina relationer med politiker, forskningsfinansiärer, organisationer och andra aktörer.

- Precis som alla andra, siktar vi på att nätverka maximalt under dessa dagar. Det är ju väldigt enkelt då alla inom en viss fråga är på samma plats, i flera dagar. Det ger oss möjlighet att möta de personer vi vill möta. Högskolan är positiv till att det har satsats mycket på forskning och innovation de senaste åren, men det återstår en del justeringar inom svensk forskningspolitiken och dessa är viktiga att vi uppmärksammar, säger Karin Röding.