Mälardalens högskola ska lära ut entreprenörskap till högstadieelever

2010-01-13 | Forskning/Samverkan

Idélab och Samhällskontraktet vid Mälardalens högskola har fått en gemensam ansökan hos Skolverket beviljad kring att lära ut entreprenörskap i skolan. Totalt beviljades projektet 155 000 kronor för att testa beprövade metoder och utarbeta nya kring entreprenörskap i skolan.

Idélab har i lärarutbildningen på Mälardalens högskola tidigare prövat sina modeller och metoder tillsammans med de blivande lärarna. Nu ska dessa modeller och metoder utvecklas för elever i årskurs 6-9 tillsammans med personal, elever och skolledare. Utvalda att delta i projektet är Skiljeboskolan i Västerås stad och Odlarskolan i Eskilstuna kommun.

- Det här blir ett bra, praktiskt och konkret projekt där vi prövar och utvecklar nya och gamla metoder för att jobba med kreativitet och entreprenörskap i skolan. Det känns otroligt inspirerande att ta våra metoder till en ny arena, säger Sara Hägglund vid Idélab.

I det nya projektet kommer Mälardalens högskola att arbeta nära både Västerås stad och Eskilstuna kommun.

- Att vi förenar kommunerna och högskolan kring ett gemensamt tema som i en förlängning kan gynna fler känns oerhört värdefullt, säger Sara Hägglund.