Lina Daun blev headhuntad innan examen

2018-05-24 | Utbildning Student Omvärld

Lina Daun tar snart examen i informationsdesign med inriktning på textdesign. Redan veckan efter examen börjar hon jobba som teknisk skribent, ett jobb hon blivit headhuntad till.

 

Lina Daun.

– Det var väldigt oväntat, men väldigt skönt! Det är en rätt stressig period just nu inför examen, med inlämningar och examination, samtidigt som det är dags att hitta jobb, säger Lina Daun.

Den 4 juni börjar hon sin tjänst som teknisk skribent på konsultbolaget Semcon, som jobbar med produktutveckling och teknikinformation i fordons- och energibranschen. Hon fick jobbet efter att ha blivit uppringd av ett rekryterings- och bemanningsföretag, som höll en Skype-intervju med henne. Därefter hölls ytterligare en anställningsintervju med arbetsgivaren innan hon fick jobbet.

– Jag hade helt andra planer för sommaren, men det var jättekul att de sökte upp mig! I tjänsten jag fått kommer det att vara en del fokus på teknisk dokumentation, som utformning och justering av manualer för olika produkter, säger Lina Daun.

Efter tre års studier i textdesign, på MDH, känner hon sig redo för arbetslivet och tror att hon kommer att kunna använda mycket av det hon lärt sig under utbildningens gång. Bland annat att jobba med målgruppsanpassning, att skriva olika typer av texter och layout.

– Något som har varit väldigt nyttigt är att vi har fått jobba mycket med externa uppdragsgivare. Det ger en möjligheten att knyta kontakter med arbetsgivare redan under studierna, samtidigt som man får en inblick i hur det fungerar i arbetslivet, säger Lina Daun. 

Under vecka 28 är Lina Daun gästredaktör för MDH:s instagramkonto. Då kan du följa henne i arbetet som teknisk skribent.