Lars Asplund har gett ut bok inom robotik

2011-12-08 | Forskning/Samverkan

Lars Asplund, professor inom robotik på IDT vid Mälardalens högskola har nyligen släppt en efterlängtad bok inom ämnet robotik. Bokreleasen, där Lars Asplund berättar om boken, sker imorgon, torsdag den 8 december i högskolebiblioteket på Mälardalens högskola i Västerås.

Boken Robotik, Liber förlag är den första utförliga översiktsboken inom ämnet robotik på svenska. Den fyller ett behov på marknaden, är heltäckande inom robotik och innehåller bland annat avsnitt om mekanik, elektronik och datasystem. Boken kommer främst att användas av Mälardalens högskolas civilingenjörsprogram inom robotik, men den kommer även kunna vara referensbok för många andra teknikutbildningar vid andra tekniska högskolor och universitet.

- Syftet med boken är att uppfylla ett behov på marknaden eftersom det inte finns någon annan bok som är lika omfattande. Jag vill även sprida kunskaperna om robotik såsom jag gjort med mina tidigare böcker om elektronik, säger Lars Asplund.

Under bokreleasen kommer Lars prata om bokens innehåll. Han kommer även att visa upp någon av de omtalade robotarna som han varit med att ta fram. Lars har tidigare skrivit åtta böcker i en serie med elektronik för alla åldrar. Boken kommer att finnas till försäljning efter presentationen den 8 december kl. 12.45–13.00 i Högskolebiblioteket på Mälardalens högskola i Västerås.