Lärarstudent vid MDH uttagen till VM i bandy

2017-12-22 | Utbildning

Malin Persson läser inte bara till att bli grundlärare i förskoleklass och årskurs 1–3 vid MDH, utan hon är även elitidrottare i bandy. Nu har hon blivit uttagen att representera Sverige i VM i Kina den 10–14 januari 2018.

 

– Det känns jätteroligt! Jag har spelat bandy i 16 år nu och älskar det snabba spelet i bandy, säger Malin som i vanliga fall spelar i Västerås SK.

Malin trivs med att spela bandy, men har även valt att vidareutbilda sig till grundlärare vid MDH för att säkra sin framtid, då det är få bandyspelare som kan livnära sig på sin idrott. Som elitidrottare erbjuder MDH henne möjlighet till anpassad studiegång, neddragning av studietakten och individuell studieplanering.

– MDH har gett mig den fantastiska möjligheten att kombinera min idrott med studier. Anpassningar görs med hänsyn till träningar och matcher, vilket ger mig bra förutsättningar att koncentrera mig fullt ut på bandyn, säger hon.

När Malin började fundera på andra alternativ att arbeta med i framtiden, behövde hon inte fundera länge.

– Jag har alltid tyckt om att vara med barn och tycker att de sprider mycket energi. Att arbeta som grundlärare kändes därför som ett naturligt val. Det ger mig möjlighet att få vara med redan från början i barnens utveckling och se hur de växer såväl kunskapsmässigt som personer, vilket känns väldigt roligt, säger hon.

Malin ser fram emot att bli lärare.
– Jag tycker framtiden ser god ut. Som lärare är du eftertraktad och det finns många utmaningar med skolan som jag vill vara en del av att utveckla och förbättra, säger hon.

Just nu är dock tankarna på VM och studierna får vänta för ett tag.
– Nu gäller det att ha fokus på bandyn. Vi siktar så klart på prispallen, säger hon.

Läs mer

Läs mer om dina möjligheter att kombinera idrott på elitnivå med studier på MDH

Läs mer om MDH:s lärarutbildningar