Internationell toppstudent blev MDH:s Global Swede

Utmärkelsen delas ut av Utrikesdepartementet, Näringsdepartementet och Svenska Institutet.

2016-05-18 | Utbildning Student Omvärld

Branko Granula flyttade till Västerås från Bosnien Herzegovina för åtta månader sedan. Nu har han fått utmärkelsen Global Swede av Utrikesdepartementet, Näringsdepartementet och Svenska Institutet. Som pristagare kommer Branko Granula att på olika sätt verka som ambassadör för Sverige, MDH och högre utbildning i sitt hemland.

 

Grattis till utmärkelsen! Vad betyder den för dig?

Tack! Det är en ära att bli nominerad till en sådan här utmärkelse. Jag har förstått att Global Swede är ett stort erkännande. Jag har varit på MDH som internationell student i mindre än ett år och det är svårt att bli uppmärksammad som en lämplig kandidat på en sådan kort tid. Jag är skyldig ett stort tack till det internationella rådet på MDH och till koordinatorerna för Erasmus Mundus EUROWEB+, som är en stor anledning till att jag började studera på MDH.

Vem är Branko Granula? Berätta lite om dig själv.  

Jag kommer från Banja Luka, en stad i Bosnien Herzegovina. Där hade jag avslutat mina kandidatstudier i datavetenskap. På MDH studerar jag på masterprogrammet i programvaruutveckling. Just nu har jag varit i Sverige i åtta månader och under den tiden har jag bott I Västerås.

Vad tycker du om din utbildning?

Jag är nöjd med utbildningsvägen som jag har valt. Viktigast av allt är att jag studerar inom ett område som intresserar mig och som jag brinner för. Utöver det, så är datavetenskap och programvaruutveckling områden som ständigt utvecklas och växer, så det finns stora möjligheter att bredda sin kompetens. Och från ett mer praktiskt perspektiv, så finns det många jobbmöjligheter och intressanta tjänster inom branschen.

Vad har du för framtidsplaner?  

Jag är fortfarande i fasen där jag håller på att göra upp planer. Jag har inte bestämt mig för om jag vill hitta ett spännande jobb inom mitt område eller om jag vill fortsätta med vidare studier. Först och främst så är mitt första mål att avsluta mina masterstudier.