Internationell konferens om datasäkerhet till MDH 2018

2015-10-14 | Forskning/Samverkan På campus

I internationell konkurrens har MDH tillsammans med Västerås stad fått uppdraget att arrangera den internationella vetenskapliga konferensen SAFECOMP (Conference on Computer Safety Reliability and Security) i september 2018.

Det positiva beskedet kom efter att konferensens styrelse tagit ställning till MDH:s ansökan i september under årets SAFECOMP som hölls i Delft, Nederländerna.

– Det känns väldigt roligt att kunna välkomna SAFECOMP till Västerås 2018, och att göra det tillsammans med Västerås stad. Det är en stor fördel att samarbeta när det gäller arrangemang av sådan här karaktär, säger Barbara Gallina och Malin Rosqvist som projektleder arbetet på MDH.

Catarina Söderholm, projektledare på Västerås Convention Bureau, menar att eventet lockar en ny publik till Västerås.

– Internationella konferenser har ett stort värde för Västerås och det är fantastiskt roligt att MDH har tagit på sig värdskapet för SAFECOMP 2018. Under konferensen får vi en möjlighet att visa upp Västerås och Västmanland för de internationella deltagarna, som troligtvis aldrig hade besökt vårt län om det inte vore för konferensen.

 

Om SAFECOMP

Konferensen SAFECOMP etablerades 1979 och har sedan dess bidragit till forskning och utveckling av området pålitliga datorsystem i säkerhetsrelaterade- och kritiska system. Säkerhet i olika datorapplikationer är av stor vikt för många svenska företag. Konferensen äger rum årligen på olika platser runt om i världen.