"Idélab har fått mig att våga satsa"

2019-05-31 | Student Utbildning

David Erzbergers dröm om att starta eget företag växte fram redan under gymnasiet, men det var inte förrän han kom i kontakt med Idélab på MDH som den blev verklighet.

 

David Erzberger

— Idélab har varit ett enormt stöd och har fått mig att våga satsa på min idé. Framförallt så har de hjälpt mig att komma i kontakt med rätt personer genom deras nätverk, säger David Erzberger. 
 

På MDH erbjuds studenter, forskare och anställda kostnadsfri rådgivning inom personlig utveckling och förverkligande av idéer. David Erzberger, student på innovationsprogrammet, är en av många studenter som tagit hjälp av Idélab för att förverkliga sin dröm. 
 
— Idag har jag tillsammans med min klasskamrat Oscar Wahlström startat Wridge – ett företag som hjälper studenter att komma i kontakt med företag och uppdrag. Utan Idélab så hade min idé aldrig blivit verklighet. De har bland annat hjälpt mig att lägga upp en plan och fått mig att sortera mina tankar, men framförallt så har de hjälpt mig att hitta motivationen när det har känts tungt, säger David. 

Student på innovationsprogrammet 

David läser sista terminen på innovationsprogrammet som handlar om att utveckla verktyg och metoder för att leda en idé från uppkomst till förverkligande. Inom programmet läser studenterna bland annat teknikvetenskap, företagsekonomi och beteendevetenskap.   
 
— För mig är innovation att skapa något nytt som ger nytta och värde för flera människor. Innovationsprogrammet är perfekt för den som drömmer om att bli entreprenör och programmet i sig ger utrymme för att välja till kurser som man individuellt kan dra nytta av, säger han. 

Från idé till verklighet 

David är uppvuxen i Stockholm och efter gymnasiet arbetade han en del inom rekryteringsbranschen, när han sedan påbörjade sina studier på MDH kom han i kontakt med flera olika studentföreningar. 
 
— Jag såg en problematik i att företagen hade svårt att komma i kontakt med studenter och att många studenter har svårt för att själva kontakta företag. Jag såg därför en möjlighet att skapa en bro mellan företag och studenter så att det blir enklare för båda parter att komma i kontakt med rätt personer, säger han. 
 
Samtidigt som David utvecklade idén med hjälp av Idélab så lärde han känna sin klasskamrat Oscar Wahlström som han presenterade sin idé för. 
 
— Han tyckte det lät spännande och därefter så registrerade vi företaget. Eftersom jag inte tycker om att göra saker ensam, var det så skönt att få med Oscar i företaget. Nu kan vi bolla idéer och ta hjälp av varandra för att uppnå det vi vill med företaget, säger han.