Idé om framtidens mat prisades i idétävling

2019-05-30 | Utbildning Student Forskning/Samverkan På campus

Vinnaren av Årets Idétävling, arrangerad av idélab, är utsedd. Det blev Matteo Masoudi som fick ta emot priset på 40 000 kronor i förstudiemedel från Almi Stockholm Sörmland.

Idén handlar om hur vi i framtiden ska odla vår mat och hur vårt framtida samhälle ska byggas. Det innebär att vi med teknologins hjälp inte behöver begränsas av vad det naturliga klimatet tillåter oss att odla.

– Juryns motivation är en bekräftelse på att jag är på rätt väg, det visar att jag kan förklara mina ambitioner för andra och att dessa är möjliga att utföra, säger den glada vinnaren.

Nyttan med idén

Att just Matteo Masoudi vann tror han beror på att idén är relevant för dagens och framtidens samhälle och juryn såg att nyttan med den.

– Nästa mål är att bygga en prototypanläggning innan 2020 och att vi ska vara relevanta på den svenska marknaden inom 2 år, säger han.

När Matteo Masoudi blickar långt framåt i tiden så drömmer han om att världens länder ska bli självförsörjande när det gäller matproduktion.

– Men det ska inte vara på bekostnad av vårt klimat och framtida generationer, avslutar han.

 

Årlig tävling av Idélab

Idétävlingen arrangeras årligen av MDH:s affärsinkubator Idélab och priserna delas ut i samband med idéfesten. De som har visat stor framgång det senaste året får 10 000 kronor var från Britta och Otto Larssons minnesfond för att fortsätta utveckla sina företag. Under idéfesten ges även möjlighet att knyta viktiga kontakter med personer från Mälardalen, inspireras och ha roligt tillsammans.

Mer information om idélabs verksamhet.