Hon vill jobba med hälsa, ledarskap och arbetsliv

2018-04-05 | Utbildning Student

Jessica Tallbackas intresse för att jobba med hälsa i arbetslivet väcktes under grundutbildningen när hon läste folkhälsoprogrammet vid MDH. Efter sin kandidatexamen sökte hon sig vidare till magisterprogrammet i ledarskap och arbetsliv vid MDH. Hennes dröm är att få jobba med att utbilda och utveckla chefer.

– Att plugga är jätteroligt. Vi läser olika kurser där allt är relaterat till arbetslivet. Till exempel hur man kan förbättra för anställda samt om ledarskap, kommunikation och hälsa. Programmet är utformat så att man kan jobba med chefer på olika sätt eller själv bli chef när man är färdigutbildad. Flera av mina kurskamrater har redan arbeten men går utbildningen som kompetensutveckling för att kunna avancera i organisationerna, säger Jessica Tallbacka.

Efter gymnasiet var Jessicas motivation på topp och eftersom hon var intresserad av hälsovanor och beteendeförändringar, var det ett givet val att läsa på högskola.

– Det är klart att det är en utmaning och allting sker under eget ansvar. Men det går om man vill. Att arbeta med chefscoaching är min dröm och jag skulle gärna jobba som konsult eller på ett större företag som finns över hela Sverige eller internationellt. Det skulle passa mig bra, säger Jessica Tallbacka.

På fritiden, när Jessica inte tränar och spelar golf, är hon bland annat aktiv inom styrelsen i folkhälsoprogrammets linjeförening samt som arrangör och värdansvarig för arbetsmarknadsmässan Högvarv. Under sin studietid på högskolan har hon även varit faddergeneral och arbetat med rekrytering i Mälardalens studentkårs valberedning.
– På MDH finns det många möjligheter att vara aktiv och engagera sig. Under nästan hela studietiden har jag också jobbat inom äldreomsorgen. Jag får energi av att engagera mig och att lära känna nya människor. Sen tycker jag att det är bra att samla på sig olika sorters erfarenheter när man läser en högskoleutbildning. Dokumenterat engagemang gör det lite enklare när det är dags att söka jobb, säger Jessica Tallbacka.

Det bästa med MDH enligt henne är att det är nära till hands eftersom hon bor i Västerås. Hon uppskattar också det fina gensvaret som finns hos lärarna. 
– Närheten till lärarna gör att man känner sig sedd här. När man pluggar utvecklas man otroligt mycket som person och man lär sig att samarbeta bättre genom olika grupparbeten, redovisningar och seminarier, men också att prata inför klassen och inför grupp. Jag skulle rekommendera alla att söka till MDH. Inte bara för sin personliga utveckling utan också för en investering i sin egen framtid, säger Jessica Tallbacka.