Hallå där... mottagare av pedagogiska priset 2013

2014-10-15 | Forskning/Samverkan

Hillevi Gavel, Eric Hansen och Niklas Friedler fick ta emot pris för sina framstående pedagogiska insatser inom grund- och avancerad utbildning, när det pedagogiska priset delades ut för första gången på MDH vid Akademisk högtid 2013. De fick dela på prissumman 50 000 kronor som öronmärkts för att bidra till pristagarnas pedagogiska utveckling. Snart är det dags att nominera nya personer till utmärkelsen.

Uppmuntran och bekräftelse

Att få pris för sina pedagogiska insatser vid MDH var stort och betydde mycket för de tre pristagarna. Det var en bekräftelse att de gör rätt i sin undervisning och att all den tid de lägger ner ger resultat i form av nöjda studenter.
– För mig betydde priset uppmuntran. Det var väldigt glädjande att se att det jobb jag lägger ner uppskattas, säger Hillevi Gavel, universitetsadjunkt i matematik/tillämpad matematik.

Föreläst om högskolepedagogik

Ännu har ingen av pristagarna hunnit med att använda pengarna till sin pedagogiska vidareutbildning, helt enkelt för att de inte haft tid. Men utmärkelsen har gjort att de har föreläst om högskolepedagogik i olika varianter under året.
– Jag hållit ett några föredrag kring högskolepedagogik; dels den öppna föreläsningen jag höll i samband med att jag fick priset, dels två föreläsningar för olika delar av min akademi samt ett seminarium för en mindre grupp. Annars har jag undervisat som vanligt, medverkat i Science@mdh, Forskar Grand Prix samt jobbat med forskning, säger Eric Hansen, universitetslektor i psykologi.

Planerar sin pedagogiska utveckling

Trots att de ännu inte använt sina prispengar så har samtliga planer för sin vidareutbildning inom pedagogik.
– Jag har ännu inte haft möjlighet att använda pengarna, men en plan är att jag ska studera Eric Mazurs Peer Instruction. Men först måste jag bli klar med min licentiatexamen, säger Niklas Friedler, universitetsadjunkt i produktion, design och logistik.

Ny nomineringstid i november 

Nästa gång det pedagogiska priset delas ut är vid den akademiska högtiden 2015. Alla tillsvidare anställda vid MDH kan nomineras till priset. Studenter och medarbetare får nominera den person de tycker bäst förtjänar utmärkelsen. Nomineringsperioden inleds i början av november. Priset delas ut vid Akademisk högtid i Västerås den 24 april 2015.