Gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden med matematik

2017-09-12 | Utbildning Student

Nu har du chansen att fördjupa dina kunskaper i matematik och komplettera din tekniska kompetens för att bli ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden. Gör en sen anmälan till masterprogrammet i teknisk matematik och få specialistkompetens i matematik - ett behov som bara ökar i dagens automatiserade och digitaliserade samhälle.

– Matematiken är en grundpelare inom många tekniska och naturvetenskapliga områden. Dessutom finns det många kraftfulla matematiska verktyg för att analysera, utvärdera och organisera alla möjliga aktiviteter, vilket är viktigt för alla delar av samhället, säger Karl Lundengård, programsamordnare för masterprogrammet i teknisk matematik.

Som tekniskt-matematisk utbildad specialist kan du därmed arbeta inom många olika branscher. Under utbildningen lär du dig till exempel behärska matematiska metoder med tillämpningar inom statistik, informationsteknik, datavetenskap, energi- och miljöteknik, robotik- och reglerteknik samt optimering. Vilka jobbmöjligheter som finns efter en examen från masterprogrammet i teknisk matematik beror också på vad du har studerat innan.

– Vi har alumner från programmet som har blivit forskare inom teknik, datorvetenskap och matematik. Vi har även alumner som arbetar med logistik och organisation på lokala och internationella företag. Studenterna på programmet kommer från flera olika områden så som elektroteknik, robotik, kemiteknik och till och med även läraryrken. Gemensamt är att alla vill fördjupa sig inom matematik för att bli ännu bättre inom de områden som de har studerat tidigare, säger Karl Lundengård.

Genom att få mer matematiska kunskaper stärker du således din kompetens inom andra områden.
– Det finns idag ett kunskapsglapp mellan tillgänglig matematisk kunskap och de matematiska verktyg som används inom till exempel näringslivet. Men genom att kombinera tekniska eller naturvetenskapliga kunskaper med fördjupade matematiska kunskaper får man en mer komplett verktygslåda, säger Karl Lundengård,

FAQ med Karl Lundengård

Terminen har redan startat. Vad innebär en sen anmälan för mig, kommer jag att ha missat något?

Vi gör individuella studieplaner för varje student, vilket gör att vi kan anpassa programmet på olika sätt och efter olika behov. Ta kontakt med mig så pratar vi mer om just din unika situation.

När är sista ansökningsdag och hur ansöker jag till programmet?

Sista ansökningsdag är 17:e september och du söker via antagning.se. Om du söker innan den 17:e, så får du gärna höra av dig till mig så kan vi försöka behandla din ansökan snabbare.