Goda karriärmöjligheter för blivande lärare och förskollärare

2017-03-08 | Utbildning Student

Den 8 mars anordnades för första gången en karriärdag för blivande lärare och förskollärare på MDH i Västerås. Många studenter tog chansen att träffa de tjugotal arbetsgivare som var på plats för att berätta om sina verksamheter och karriärmöjligheter.

 – Dagen har varit över förväntan och jag har fått ut mer än vad jag trodde. Det är ett bra sätt att komma i kontakt med arbetsgivare och ställa frågor direkt på plats, säger Marianne Gallardo som studerar sjätte terminen på förskollärarprogrammet. 

Ett tjugotal utställare deltog under karriärdagen med förhoppning om att hitta sina potentiella framtida medarbetare. En av dem som var på plats för att träffa studenter och berätta om sin verksamhet var Norbergs kommun.

 

 

– Vi är här idag för att vi behöver rekrytera personal, både lärare och förskollärare. Det är ett bra tillfälle att visa upp oss för studenterna och berätta vad vi kan erbjuda, säger Victoria Åkerlund, rektor på Källskolan i Norbergs kommun.

Dagen avrundades med att besökarna fick en inblick i hur framtidens skola kommer att se ut när framtidsstrategen Fredrik Torberger från Kairos Future höll en inspirationsföreläsning på temat.

Utställare som deltog var; Arboga kommun, Borlänge kommun, Enköpings kommuns LSS-verksamhet, Eskilstuna kommun, Fagersta kommun, Hallstahammars kommun, Katrineholms kommun, Kungsörs kommun, Köpings kommun, Norbergs kommun, Sala kommun, Skinnskattebergs kommun, Strängnäs kommun, Surahammars kommun, Södertälje kommun, Västerås stad samt de privata aktörerna British Schools AB; Förskolan IQRA och IQRA Väst, Förskolan Zodiaken Västerås, Kunskapsskolan i Sverige samt Röda Korset. Utöver dessa fanns även akademin för utbildning, kultur och kommunikation, MDH Alumni och Karriärtorget på plats för att möta studenterna och deras frågor kring framtida studier och arbetsliv.