Fulltecknad konferens om den digitala framtiden

2015-09-02 | Forskning/Samverkan

Den 3-4 september samlas över 300 deltagare från hela landet i Västerås för att diskutera utmaningar och möjligheter när industrin och samhället digitaliseras. Den branschöverskridande konferensen Automation Summit bjuder på föreläsningar, panelsamtal och en utställning med forskningsprojekt och nya automationslösningar.

– För att lyfta den svenska industrin krävs samverkan mellan olika branscher men också ett bredare utbyte mellan näringsliv, akademi och samhälle. På Automation Summit samlar vi viktiga aktörer från alla sektorer och blickar framåt, säger Mikael Klintberg. Han är processledare för MDH:s samarbetsprojekt Automation Region, som arrangerar konferensen.

Bland konferensens över 40 talare finns Tommy Palm, entreprenören och speldesignern som ligger bakom mobilspelen Candy Crush Saga, Bubble Witch Saga, World in War, Karlsson på taket och ytterligare ett trettiotal framgångsrika titlar. Han har grundat Resolution Games och varit med och byggt upp Stugan.com, en plattform för nya talanger inom spelindustrin.

Efter 37 års tjänst på NASA är John W Hines "NASA associate" och medverkar i flera strategiutredningar. Han är aktiv i kommittén för National Science Foundations framtidsvision för additativ tillverkning och ordförande för NASAs granskningskommitté för ett antal småsatelliter som kommer att föras ut i rymden år 2017. Vid Automation Summit delar han med sig av sina erfarenheter från en lång och framgångsrik karriär inom rymdindustrin.

Vi välkomnar också Kristina Persson, Sveriges minister för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete. Hon ger sin bild av hur Sverige ska gå framåt och vara fortsatt konkurrenskraftiga i en digitaliserad värld. Hur arbetar regeringen med framtidsfrågor? Hur kan framtidens arbetsmarknad utvecklas och hur kommer vårt samhälle att se ut om 20, 50 och 100 år?

I anslutning till konferensen arrangeras en utställning där ett 30 företag visar nya produkter och lösningar. På plats finns också ett 20-tal projekt som drivs inom ramen för Vinnovas strategiska innovationsprogram.

Olle Dierks från Swedish Incubators and Science Parks är moderator för konferensen. Han har bland annat arbetat med globala innovationstävlingar inom områden som hållbar stadsutveckling, rymdteknik, energi och mat.

 

Automation Summit arrangeras av Automation Region i samarbete med Västerås stad, Scanautomatic & ProcessTeknik samt det strategiska innovationsprogrammet Processindustriell IT och Automation (PiiA).