Framtidsvisioner och möjligheter i fokus på karriärdag

2017-02-16 | Student På campus Utbildning Alumni

Idag anordnades Beteendevetardagen för blivande beteendevetare på MDH i Eskilstuna. En av de cirka hundra studenterna som besökte dagen var Hjalmar Hardestam, som precis börjat studera beteendevetenskapliga programmet vid MDH.

 

– MDH ska ha en stor eloge för att ha fixat denna dag! Vi har fått ta del av intressanta och lärorika föreläsningar med verklighetsanknytning. Bland annat fick vi lyssna på vilka möjliga karriärvägar som finns för en beteendevetare och vad man ska tänka på när man söker en tjänst inom området. Nu efter lunch ser jag fram emot att nätverka med alla utställare som är här idag, säger Hjalmar Hardestam.

Sofia Grunell och Karin Ambelin från Kriminalvården tycker att karriärdagen är ett bra tillfälle att visa upp sin verksamhet för nuvarande studenter och potentiella framtida medarbetare.
– Flera av mina nuvarande kollegor, inklusive jag själv, har gått beteendevetenskapliga programmet vid MDH. Idag är vi tillbaka på högskolan för att berätta om Kriminalvården som arbetsgivare och vilka fördelar det finns med att jobba hos oss. Vi har mycket att erbjuda – bland annat stora chanser till kompetensutveckling och alternativa karriärvägar, vilket efterfrågas av många arbetstagare idag, säger Sofia Grunell.

Bland utställarna fanns även Akademikerförbundet SSR, Eskilstuna kommun, Migrationsverket, MDH Alumni, Nätverket Beteendevetarna, Sala kommun och Vision.
– Beteendevetardagen anordnas av akademin för hälsa, vård och välfärd i samarbete med Karriärtorget och ett av målen med dagen är att ge studenterna mer kunskap om sin arbetsmarknad. Det tycker jag att vi har lyckats med och det verkar som att de flesta fick med sig någonting värdefullt härifrån, säger Gertrud Fager, projektledare för Karriärtorget.