Forskning från MDH utgör mellanakten på Melodifestivalen

2012-02-10 | Forskning/Samverkan

Under morgondagens deltävling, 11 februari, av Melodifestivalen i Göteborg kommer mellanakten att utgöras av elektronisk musik på ett nytt musik- och videoinstrument som tagits fram av Håkan Lidbo, Quantum White och Rikard Lindell på Mälardalens högskola (MDH). Instrumentet visas då på tv för första gången.

– Instrumentetprototypen CC-Pad ser ut som en stor pekskärm och kan liknas vid en digital orkester som spelar både ljud och bild där artisterna samarbetar som dirigenter. Instrumentet är med andra ord ett digitalt DJ-instrument, säger Rikard Lindell, universitetslektor inom datalogi på Mälardalens högskola.

Förutom Rikard Lindell är det även ett flertal andra personer från MDH som har varit involverade i projektet. En tidigare student från datavetenskapliga programmet, Fredrik Jansson, har programmerat och haft ansvar för interaktionsdesignen. De tidigare studenterna från illustrationsprogrammet Oskar Kjelleryd, Haithem Mizban, Petter Wannerberg och Erik Widqvist har, tillsammans med andra studenter, i deras företag Quantum White ansvarat för den grafiska designen på prototypen.

Technoproducenten Håkan Lidbo står för mellanakten där även dansgruppen Branded, sångerskan Jessica Folcker och rap-stjärnan Cleo kommer att uppträda.

 

Mer information om CC-Pad

Mer information om Quantum White

Artikel om CC-Pad i Eskilstuna kuriren 13/2 2012

Artikel om CC-Pad i VLT 11/2 2012