Forskarbio – en del av ForskarFredag

2014-09-11 | Forskning/Samverkan

Den 26 september anordnar Mälardalens Kompetenscentrum för Lärande forskarbio på biograf Rio i Eskilstuna. Där får du chans att se klassikern Döda poeters sällskap och därefter diskutera filmen tillsammans med tre forskare från MDH.

Döda poeters sällskap är en tankeväckande film om lärarrollen, litteraturens betydelse och relationer mellan elever, lärare och föräldrar. Dessa och andra frågeställningar diskuteras under en paneldebatt efter filmen med Gunilla Granath, lektor i pedagogik, Magnus Jansson, lektor i litteraturvetenskap och Hans-Olof Gustafsson, lektor i pedagogik. Du får också möjlighet att ställa just dina frågor till våra experter. Moderator är Tryggve Lundh, utvecklingsdirektör i Eskilstuna kommun.

Forskarbion startar 14.00 med mingel och avslutas senast kl 17.00. Föreställningen börjar 14.30 och till filmen bjuds på popcorn och dricka. Biobesöket är kostnadsfritt och antalet biljetter är begränsade. Biljetter hämtas i receptionen på Eskilstuna Stadsbiblioteket från den 9e september.

Missa inte chansen att se Robin Williams i paradrollen som den inspirerande läraren som med litteraturens hjälp väcker sina elevers intresse!

Tid och plats: 26 september kl. 14.00–17.00 på biograf Rio, Eskilstuna