”En ypperlig plantskola för operasångare”

2019-04-16 | Student Omvärld Utbildning

Recensionen av söndagens konsert i Västerås domkyrka blev även en glädjande recension av MDH:s musikutbildning där VLT:s recensent konstaterade att högskolans studenter utmärkte sig i uppsättningen av Johannespassionen.

Tidningssida. Recensionen av Johannespassionen publicerades i tisdagens VLT

Under rubriken Sångare utmärkte sig i Johannespassionen recenserar Vestmanlands läns tidning palmsöndagens konsert i Västerås domkyrka där Mariakören, Stockholms Bachsällskap och sångstudenter från Mälardalens högskola medverkade. Samma recension gick i Fagersta-Posten under rubriken Musik- och operahögskolans sångare utmärkte sig när Bachs "Johannespassionen" ljöd i Domkyrkan.

Krävande solistroller

MDH-alumn Love Bergman i den krävande rollen som evangelisten, tillsammans med flera av utbildningens utmärkta sångare i olika mindre solistroller, fick VLT:s recensent Birgit Ahlberg-Hyse att konstatera att utbildningen vid Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola ”tycks vara en ypperlig plantskola för operasångare” och att ”under Lena Hellström-Färnlöfs konstnärliga ledarskap finns tydligen en stor chans att utvecklas”.

För den som vill höra mer av våra studenter vid Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola finns under hela maj månad en rad examens- och avslutningskonserter att välja bland. Konserterna som hålls i Västerås konserthus och i Rikssalen på Västerås slott har alla fri entré.

Värt att notera är också den 13 respektive den 15 juni då Idomeneo framförs på Västmanlands teater.

Läs mer om Johannespassionen

Ta del av hela vårens konsertprogram (pdf 1,0 MB)