”En teknisk inriktning har alltid varit en självklarhet”

2016-03-23 | Utbildning Student

Att drömyrket finns inom teknik har alltid varit en självklarhet för 24-årige Ishak Busuladzic som läser första året på energiingenjörsprogrammet med inriktning mot elektroteknik på MDH.

 

Ishak kommer från Nyköping och arbetade efter gymnasiet som flygmekaniker. Ett par år senare infann sig lusten att läsa vidare på högskolan och efter att ha sonderat terrängen på nätet föll valet på energiingenjörsprogrammet med inriktning mot elektroteknik.

– Elektroteknik innehåller allt jag är intresserad av så det kändes som ett självklart val, säger Ishak.

Efter att han blivit antagen till utbildningen ringde han Bostad Västerås och hade turen att få en bostad direkt; en studentlägenhet intill campus i Västerås.

 

Nära samarbete med företag i regionen

Ett par månader in i utbildningen är han fortfarande lika nöjd med sitt val.

– Jag känner att jag hittat rätt utbildning för mig. Kursen inom termodynamik som vi precis läst var ganska tung med väldigt kul. Är man bara villig att lägga manken till så klarar man det, säger han.

Att utbildningen drivs tillsammans med ABB, Bombardier, Mälarenergi och Westinghouse, och att representanter från företagen ingår i lärarlagen, ser han som en enorm fördel.

– Vi har redan nu fått chansen att träffa representanter från företagen som sitter på höga positioner. Det är en fantastisk möjlighet. Att företagen får vara med och påverka innehållet i utbildningen är också väldigt bra. Då får vi som studenter den kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden, säger han.

Ishaks drömjobb finns inom flyg- eller fordonsbranschen, i Sverige eller på internationell marknad.

– Jag har en släkting som arbetar som elektroingenjör utomlands, kanske väljer jag att följa hans fotspår.

Att teknikbranschen skriker efter utbildad arbetskraft ser Ishak som något oerhört positivt för egen del.

– Det känns spännande att man blir attraktiv på arbetsmarknaden när man är klar med sin utbildning. Möjligheterna är många och framtiden är ljus, avslutar han.

Läs mer om energiingenjörsprogrammet