Driven student med målsättning att coacha andra

2017-10-10 | Student

Frida Larsson är inte bara en driven beteendevetarstudent som drömmer om att arbeta med utveckling och motivation, utan även en engagerad ordförande i studentföreningen Beware. Det var tack vare hennes tidigare tjänst som reseledare som hon fick upp ögonen för att jobba med människor.

– Jag vill arbeta med att analysera och observera personer i olika sammanhang och grupper och jämföra varför de beter sig som de gör. Till exempel kan jag tänka mig att bli forskare eller mental coach som jobbar med motiverande samtal. Jag vill ändra människors liv till det bättre och den möjligheten börjar här på beteendevetenskapliga programmet vid MDH, säger Frida Larsson.

För Frida har det roligaste inom utbildningen hittills varit kursen om socialpsykologi och ett grupparbete inom kursen om arbetsliv. Grupparbetet syftade till att hitta på ett fiktivt företag och göra en organisationsförändring samt följa upp det. Det hon gillar bäst med högskolan är det stora utbudet av aktiviteter som finns att ta del av och engagera sig i.
– Det bästa med MDH är de kunniga och engagerade lärarna som undervisar – vi brinner ju för samma saker! Men högskolan erbjuder även en hel del utöver undervisning och studier. Det anordnas olika karriärdagar där arbetsgivare och studenter möts, andra sorters inspirationsdagar och aktiviteter inom linjeföreningarna. Högskolestudier innebär inte bara att man sitter med kurslitteraturen dygnet runt, utan vill man så kan man engagera sig även på andra sätt, säger Frida Larsson.

Som ordförande i linjeföreningen är Fridas uppdrag att leda arbetet som bedrivs, skapa delaktighet och engagemang bland studenterna och lyfta det beteendevetenskapliga programmet. 
– Linjeföreningen är till för alla. Vi hittar på roliga saker som att fika, åka till Kokpunkten och utmana varandra på Prison Island, säger Frida Larsson.

När Frida inte pluggar eller umgås med studiekamraterna jobbar hon bland annat inom hemtjänsten. 
– Jag är intresserad av vårdbranschen och ser detta jobb som min praktik under utbildningen. Jag tycker att det är jätteroligt att plugga och skulle rekommendera alla att testa även om man tvekar! Vill man jobba med människor och är redo att ta eget ansvar, så vill jag säga att beteendevetenskapliga programmet vid MDH borde helt klart vara förstahandsvalet, säger Frida Larsson.