Dagens studenter i möte med morgondagens arbetsgivare

2017-02-20 | Utbildning Student Forskning/Samverkan På campus

I veckan fick studenter på högskoleingenjörsprogrammet i energiteknik möjlighet att träffa representanter från några av Sveriges största företag. Ett gyllene tillfälle att knyta värdefulla kontakter för framtiden.

Intresset var stort både bland företagare och studenter när de under en förmiddag fick chans att diskutera sommarjobb och framtida karriärmöjligheter. På plats fanns personer med ledande roller inom ABB, Bombardier, Westinghouse och Mälarenergi.  Medverkade gjorde även Thomas Wahl, akademichef på akademin för ekonomi, samhälle och teknik på MDH samt representanter från Jobba i Västerås.

– Samverkan är något vi prioriterar och inriktningen mot elektroteknik är ett direkt resultat av att högskolan och företagen i energibranschen tillsammans arbetar för en kompetensförsörjning i regionen, sade Thomas Wahl.

En av de medverkande studenterna var Ishak Busuladzic.
– Det känns väldigt värdefullt att få träffa företagsledare i den här branschen och knyta kontakter med framtida arbetsgivare. Det har varit en väldigt trevlig förmiddag, konstaterade han.

 

En satsning mellan MDH och näringslivet i regionen

Kravet på effektiv energianvändning ökar och behovet av ingenjörer med kunskap inom elektroteknik är stort. Branschen räknar med att behöva anställa ungefär 2 000 personer årligen inom de närmaste åren. Inriktningen elektroteknik inom högskoleingenjörsprogrammet i energiteknik togs i första hand fram för att möta behovet av kompetens i regionen. Utbildningen bedrivs nu tillsammans med företagen vars representanter ingår i högskolans lärarlag.

 

Mer information om programmet.