Årets solenergipris till gästforskare på MDH

2013-04-29 | Forskning/Samverkan

Bengt Stridh, gästforskare på MDH och som arbetar på ABB, har fått utmärkelsen Årets solenergipris för sin blogg om solcellsystem.

Branschföreningen Svensk Solenergis pris Årets solenergipris har i år gått till Bengt Stridh som är gästforskare på Mälardalens högskola och arbetar på ABB Corporate Research.  Bengt har fått priset Årets prestation för sin blogg om solcellsystem .

Priset delades ut under föreningens årsmöte i Westmanska palatset i Stockholm den 26 april 2013 med följande jurymotivering:

"Den snabba kostnadsutvecklingen och ett ökat intresse för solcellstekniken har lett till ett stort informationsbehov.  Bengts blogg utgör här en kunnig och oberoende informationskälla omkring solcellsystemens tekniska utformning, ekonomiska villkor och lagstiftningens begränsningar.  Han inte bara bevakar och rapporterar nyheter utan han har också en kritisk hållning och mod att säga ifrån när han menar att det är nödvändigt."

Bengt startade bloggen för två och ett halvt år sedan och har idag nära 500 inlägg. Den senaste månaden har bloggen haft i genomsnitt 950 besök per dag.

– Utmärkelsen kom som en otroligt hedrande överraskning för mig. Det är förstås mycket glädjande att bloggen uppskattas och se ett växande antal besökare.  Detta tycker jag visar att det finns ett stort och starkt växande intresse för solcellsystem. Bloggen har blivit min egen och förhoppningsvis även andras uppslagsbok, och tankar finns om att skriva en bok i ämnet, säger Bengt Stridh.