Albin hjälper unga med matte

2018-02-09 | Student På campus

"Det krävs inte så mycket för att göra skillnad." Det säger MDH-studenten Albin Nilsson som fick hjälp av Idélab att utveckla sin idé om mattestöd för gymnasieungdomar.

Albin Nilsson pluggar civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi med inriktning på energimarknader. När han inte fokuserar på sina egna studier väljer han att hjälpa andra att plugga. Sedan en tid tillbaka drog han och några klasskompisar igång mattestöd för gymnasieelever. De fick hjälp av Idélab att göra verklighet av sin idé och nu drivs verksamheten av MDH-föreningen Finanssällskapet.

– Vi har kört mattestöd sedan i november. En gång i veckan, på torsdagar, bjuder vi in gymnasieelever som av olika anledningar behöver lite extra stöd i matte. Det kan handla om att man vill plugga lite extra inför ett prov, att man behöver någon utmaning utöver det vanliga eller att man tycker att något känns svårt. Vi utgår ifrån varje invid och försöker hjälpa till på den nivå eleven befinner sig, säger Albin Nilsson.

Han poängterar att de inte är några allvetande experter inom matte.

– Nej, det är klart att vi inte kan allt, men oftast kan man genom diskussioner och genom att vända och vrida på problemet hjälpa eleverna framåt, så att de själva kommer fram till en lösning.

Albin och hans klasskompisar har varit ute och marknadsfört hjälpen på Rudbeckianska gymnasiet men är tydlig med att hjälpen är öppen för alla gymnasieelever.

Varför gör du det här?

– Det är jätteroligt! Det känns otroligt givande att få hjälpa andra människor att utvecklas. Det bidrar även till mig egen utveckling. Jag har alltid tyckt att det varit roligt att jobba med barn och ungdomar, jag har gjort det en del inom idrottsvärlden, så det får jag utlopp för här. Det krävs så lite för att kunna göra stor skillnad för andra människor och det är det som driver oss som jobbar med det här, säger han.

Mer information om föreningen Finanssällskapet.