MDH-studenter pimpar busskurer i Eskilstuna

2012-04-12 | Student

Hösten 2011 fick studenter i årskurs 1 vid Informationsdesign på Mälardalens högskola i uppdrag att ”pimpa en busskur” i centrala Eskilstuna. Bakom uppdraget står Eskilstuna kommun och Länstrafiken Sörmland. Tisdagen den 10 april invigdes den första busskuren.

”Pimpa en busskur” betyder att studenterna dekorerat/utsmyckat en busskur på ett annorlunda sätt.

- Uppdraget ligger i linje med den marknadsföring som skett för nya busstrafiken i Eskilstuna, berättar Annika Broman, informatör på Länstrafiken Sörmland. Vårt mål har varit att överraska och skapa uppmärksamhet för busstrafiken på ett positivt sätt, vilket jag tror att vi uppnått.

- Det har varit väldigt givande att samverka med högskolan och ta vara på den kreativitet och kunskap som finns där, säger Anna Bergfors Fall, projektsamordnare Eskilstuna kommun.

Studenterna tog fram nio olika förslag och två av dessa utsågs till vinnare. Du kan se samtliga bidrag digitalt på www.eskilstuna.se eller www.lanstrafiken.se. De två vinnande bidragen kommer att förverkligas i två steg. Först ut är en busskur vid tågstationen som invigdes den 10 april och som kommer att vara pimpad under hela vecka 15. Till detta bidrag är det studenterna Marie Gräsberg, Linda Stenqvist, Alexandra Björsell, Paula Klang och Petra Nordström som stått för formgivningen. På bilderna nedan ser ni Marie Gräsberg, Linda Stenqvist och Alexandra Björsell.

- Med vår busskur ville vi skapa någonting vackert och informativt. Vi ville också lyfta fram smultronställen i Eskilstuna, säger Marie Gräsberg

 

 

 

Mer information

För mer information om projektet kontakta gärna: Anna Bergfors Fall, projektsamordnare Eskilstuna kommun: 073-950 00 78, anna.fall29@eskilstuna.se. Annika Broman, informatör på Länstrafiken Sörmland: 070-649 59 01, annika.broman@lanstrafiken.se