MDH-studenter deltog framgångsrikt på Formexmässan

2013-09-09 | Student

Josephine Andersson, Sanna Lindh och Geea Jonsson, alla studenter på Mälardalens högskola var några av vinnarna i Idélabs innovationstävling Sörmex. Totalt utsågs tio vinnare som bland annat fick hjälp att utveckla sina idéer till prototyper med stöd av ingenjörsstudenter från högskolan.

Josephine Andersson och Sanna Lindh, deltog på årets Formexmässa där de visade upp boken, Från gård till gaffel.

Vinnarna fick även en monterplats på årets Formexmässa i Stockholm. Josephine Andersson och Sanna Lindh deltog med boken, Från gård till gaffel, som på ett pedagogiskt sätt visar hur mat hamnar på tallriken. Boken vänder sig till barn från 3 år och upp till årskurs 5 och innehåller bland annat frågor till stöd för samtal kring mat.  Geea Jonsson deltog med sin uppfinning Ergomini, ett skydd för köksknivar.   

Initiativet till tävlingen kommer från Idélab och finansieras av projektet - Fler innovationer helt enkelt – en del av Innovationsmotorn som drivs av Regionförbundet Sörmland i samarbete med kommunerna i Eskilstuna, Katrineholm, Strängnäs och Nyköping.

Syftet med tävlingen var att fånga in idéer från människor i regionen, sammanföra aktörer i innovationssystemet och hjälpa idéägarna att utveckla sina idéer till säljbara produkter.

Maria Fredriksson och Hanna Larsson, studenter från Mälardalens högskola, skapade montern till Sörmexmässan.

Flera studenter från Mälardalens högskola har jobbat i projektet. Bland annat har en student formgivit den grafiska profilen för Sörmex, sex studenter visualiserade idéerna och två studenter från programmet rumslig gestaltning ritade och byggde montern till Formexmässan.

- Det här är ett bra exempel på möjligheter och extrajobb som vi kan erbjuda. Det finns fantastiska resurser att tillgå hos våra studenter. De som vill och är drivna får chans att praktisera sina kunskaper och skapa bra kontakter för framtiden, säger Johan Nyström, projektledare på Idélab på Mälardalens högskola.

Kontakt:
Johan Nyström
projektledare IDÉLAB
tfn 021-10 16 99
johan.nystrom@mdh.se