Text

Zoom är ett mötesverktyg för undervisning och lärande. Lärum utbildar och stöttar lärare i det pedagogiska användandet av Zoom vid undervisning.

Videomöte i Zoom

Videomöte i Zoom

Zoom är ett mötesverktyg för undervisning och lärande. Lärum utbildar och stöttar lärare i det pedagogiska användandet av Zoom vid undervisning.

  • Lärum lånar ut mikrofoner, stativ och kamera för Zoomanvändning.
  • Zoom är bra för seminarier, föreläsning och handledning med möjlighet till smågruppssamtal (breakout rooms) och hög teknisk kvalité även vid sämre uppkoppling.
  • Zoom ger möjlighet till inspelning, att alla kan dela skärm, dela filer och skriva text i chat.

 

Att använda Zoom på MDH

För att få ut det mesta av programmet bör du ladda ner klienten till din dator eller mobila enhet.

Hämta Zoomklienten för dator Länk till annan webbplats.

Vill du ha Zoom i mobil eller surfplatta finns appen i enhetens butik.

Det är viktigt att du väljer "Sign in with SSO" och inte den vanliga inloggningsrutan du ser först. Vid inloggningen kan den fråga efter vilken domain du vill logga in på. Här skriver du "mdh-se". När du klickat på Continue så kommer du till en webbsida, på den sidan loggar du in med ditt användarnamn och lösenord för MDH.

Zoomklienten ska nu starta upp med dig som inloggad, och härifrån kan du skapa dina egna möten eller gå med i andras. Klienten brukar komma ihåg din inloggning ett tag, så du ska inte behöva göra inloggningen varje gång.

Vi rekommenderar att du startar Zoomklienten innan du klickar på en länk som du har fått till ett möte, det är för att försäkra dig om att du kommer in i mötet som inloggad, och slipper fastna i väntrum eller få andra problem. Väljer du att gå in i ett möte utan att logga in kommer du att hamna i ett väntrum.

 

Kontaktpersoner

Till toppen