Mälardalens högskolas logotyp

Text

 • Studieort Online, Zoom
Datum
 • 2020-10-15 09:00–16:00

SYV-dagen med fokus på digitalisering

Arbetar du som studie- och yrkesvägledare i Sörmland? Då är du varmt välkommen till en inspirationsdag tillsammans med andra i din region den 15 oktober. Dagen anordnas av Mälardalens kompetenscentrum för lärande (MKL) på uppdrag av Region Sörmland och deltagandet är kostnadsfritt.

Program

 • Region Sörmland, Kompetensverkstan
  Vi arbetar tillsammans med samarbetspartners på en samverkansstruktur för kompetensförsörjningsfrågor med namn Kompetensverkstan som består av flera spår. Ett är att skapa och utveckla branschforum som skapar goda kontaktvägar till företag och organisationer. Vi presenterar modellens implementering såväl som första resultat.

  ESF-projektet #Vägled är ett samverkansprojekt mellan Region Uppsala, Region Västmanland, Region Örebro län, Region Sörmland och Norrköpings kommun. Projektet, med fokus metodutveckling, ska bidra till att skapa och stimulera hållbara och mer strukturerade former för vägledning för studie- och yrkesval på lokal och regional nivå. Delprojektet i Sörmland ska under projekttiden vidareutveckla metoder inom fokus-området arbetsmarknadskunskap. Delprojekt består av en operativ ”pilot” med bas i Eskilstuna. Övriga kommuner i Sörmland deltar och bidrar till metodutvecklingen genom erfarenhetsutbyten.

 • E-vägledning - strategier för digitala vägledningskort och flöden kring digitala möten, Lars Hugsén, studie- och yrkesvägledare, Norrtälje kommun

 • Hur skapas kontakt och engagemang i det vägledande möte som sker via webben? Teorier och metoder i praktiken, Mia Lindberg, studie- och yrkesvägledare som bland annat har arbetat som lärare på vägledarutbildningen på Malmö universitet.

 • Workshop, Sara Hägglund, adjunkt i pedagogik vid MDH och Åsa Öberg doktor i Innovation management vid MDH.
  Deltagarna delar tankar utifrån dagen samt diskuterar och arbetar med problem och goda ideér de stött på under året i en workshop.

Anmälan

Anmäl dig senast den 15 september 2020.

Anmäl dig

Kontaktinformation

Universitetsadjunkt i pedagogik

Sara Hägglund

016-15 36 28

sara.hagglund@mdh.se

Till toppen