Mälardalen university logotype print

Text

Jobba med oss

MDH är en dynamisk arbetsplats där du som medarbetare är kärnan och berikar verksamheten. Högskolan vill inspirera sina medarbetare till framåtanda och nytänkande.

Jobba med oss

MDH är en dynamisk arbetsplats där du som medarbetare är kärnan och berikar verksamheten. Högskolan vill inspirera sina medarbetare till framåtanda och nytänkande.

Vår vision:

En progressiv och samverkande högskola
där vi tillsammans formar en hållbar framtid.

Utvecklas med oss

Högskolan strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter värdesätts. Att du som medarbetare har en personlig plan för din karriärutveckling är något MDH strävar efter.


Vi skapar värde och nytta för samhället

Samverkan är en del av MDH:s DNA och därför driver högskolan, tillsammans med företag, landsting, kommuner och organisationer, hundratals samarbetsprojekt som leder till utveckling. Målet är att MDH:s verksamhet, både via utbildning och forskning, ska vara av värde och nytta för samhället. MDH:s ledord är internationalisering, akademisk excellens och samproduktion.

Aktuellt

Riksdagen ger klartecken för att göra MDH till universitet

– Vi är stolta över det förtroende riksdagen visar oss och är redo att växla upp vår forskning och ta ett än större ansvar för Sverige som forsknings- och kunskapsnation, säger Paul Pettersson, rektor vid MDH.

Läs mer

Höga betyg när vi låtit utvärdera vår forskning

Under 2021 har vi låtit genomföra en extern forskningsutvärdering av all forskning inom MDH. Målet med utvärderingen är att identifiera styrkorna i vår forskning, utveckla våra olika forskningsmiljöer och ytterligare höja kvaliteten.

Läs mer

MDH storsatsar: rekryterar 20 nya postdoktorer inom forskningsinriktningen inbyggda system

Forskningen inom inbyggda system fokuserar idag på forskning inom artificiell intelligens, cybersäkerhet och autonoma fordon, vilket är högt efterfrågad kompetens inom dagens industri. Forskningen rankas internationellt som bland de bästa i världen.

Läs mer

Lär dig mer om oss

Utbildning

MDH är Sveriges största högskola. Närmare 20 000 studenter läser kurser och program inom design och kommunikation, ekonomi, hälsa, utbildning, teknik, kammarmusik och opera.

Läs mer

Forskning

På MDH bedrivs forskning inom alla utbildningsområden för att lösa samhällets utmaningar, varav forskningen inom framtidens energi och inbyggda system är internationellt framstående.

Läs mer

Samverkan

MDH:s nära samarbete med näringsliv och offentlig sektor bidrar till att människor mår bättre och att jorden håller längre.

Läs mer

Kvalitetsarbete för utbildning och forskning

För MDH och våra studenter är kvaliteten i utbildningarna och i det dagliga arbetet mycket viktigt. Kvalitetsutvecklingen pågår ständigt med en medveten strävan att bli bättre.

Läs mer

Hållbar arbetsmiljö

År 1999 miljöcertifierades MDH som den första högskolan i världen enligt kravstandarden ISO 14001 och år 2006 blev högskolan det första lärosätet i Sverige att uppnå arbetsmiljöcertifiering enligt kravstandarden OHSAS 18001.

Läs mer

En internationell högskola

Internationell verksamhet har en viktig roll vid MDH. Samproduktionsperspektivet genomsyrar även den internationella verksamheten.

Läs mer

Träffa några av MDH:s medarbetare

"Jag går till jobbet med glädje varje morgon"

Malin Hammarbäck arbetar som handläggare på MDH. Hon trivs på sin arbetsplats och anser att ingen dag är den andra lik. Malin arbetar med administrativa frågor men är också delaktig i alla frågor som rör verksamhetsförlagd utbildning.

– Jag har positiva medarbetare runt mig och intressanta diskussioner uppstår vid spontana möten. Mina arbetsuppgifter tillåter mig att vara kreativ, lösa problem och strukturera min egen dag. Jag trivs väldigt bra här på MDH och går till jobbet med glädje varje morgon.

"Det bästa med mitt jobb är mötet med människor"

Pablo Camacho Sanhueza har jobbat på MDH sedan 2006.
– Idag jobbar jag som samordnare för internationalisering, men jag har haft olika roller och jobbat i olika delar av organisationen. Det bästa med mitt jobb är mötet med människor. Jag har kunnat bygga upp ett nätverk på andra lärosäten runt om i världen, och jag lär mig hela tiden nya saker i mitt möte med andra.

Internationaliseringssamordnare

"Möjligheternas högskola"

– Jag började jobba på MDH 2008. Hittills har inget år varit det andra likt. Från att ha arbetat med personalfrågor fick jag chansen att vara med och utforma ett ledarskapsprogram i samarbete med lärare och forskare på alla fyra akademier på MDH. I slutfasen av programmet utlystes en doktorandtjänst om forskning på högskolan som organisation och jag uppmanades att söka. Det var ett stort steg, men inget jag har ångrat. Att kunna gå mellan olika områden, mellan akademier eller mellan akademi och förvaltning är en möjlighet att lära sig om och förstå sin egen organisation. För mig är MDH möjligheternas högskola.

"Här möts jag alltid av positiva människor"

Jag har lärt känna så många människor under mina år här på MDH. Jag har betydligt fler människor i mitt liv idag och alltid lunchsällskap på jobbet. Min uppfattning är att jag möts positiva människor hela tiden, vilket gör så gott i hjärtat.

Professor och dekan

En högskola - två campus

MDH har sina huvudcampus centralt i Eskilstuna och Västerås, men bedriver även utbildning i Nyköping och Södertälje. Om du behöver resa mellan Eskilstuna och Västerås tar MDH-bussen dig kostnadsfritt från dörr till dörr.

Campus Eskilstuna

Från och med våren 2020 finns all högskolans verksamhet samlad under ett tak, i nybyggda campuslokaler. Här är planlösningen öppen, ljus och luftig och tekniken toppmodern.

Campus Västerås

Hela campus är specialbyggt för MDH, och kännetecknas av högt i tak, ljus, stora glasytor och många mötesplatser där medarbetare och studenter kan mötas.

Till toppen