Vi firar hela året!

MDH fyller 40 år 2017. Det uppmärksammar vi under hela året med flera aktiviteter och festligheter. Var med och fira du också!

 

 

 • Vi fyller 40!

  Paul Pettersson bloggar om MDH 40 år. "Ett stort tack till alla er som har varit och är med och bidrar till vår starka utveckling! Utan er medarbetare, studenter och vänner runt om i regionen skulle inte MDH vara den högskola den är idag."

  Läs rektors blogg

 • Riam, en av studenterna som firade MDH vid tårtkalaset

  – Jag älskar högskolan! Den öppnar upp många möjligheter för oss studenter. Förut jobbade jag till exempel i högskolebiblioteket parallellt med studierna och nu är jag även med i olika projekt, säger Riam Abdalsalam, högskoleingenjörsprogrammet i innovation, produktion och logistik.

 • Jubileumstal av Liselott Hagberg

  Vid Akademisk högtid den 28 april höll Liselott Hagberg, landshövding i Sörmland och ordförande i MDH:s styrelse, ett tal till det 40-årsfirande MDH.

 • Paul Pettersson - ny rektor vid MDH

  Paul Pettersson installerades som rektor för MDH vid Akademisk högtid den 28 april.

 • Kammarmusikstudenter förgyllde Akademisk högtid

  Vid Akademisk högtid bjöd studenter från MDH:s opera- och kammarmusikutbildningar på högklassig sång och musik.

 • Prorektor Peter Gustafsson: Ett fyrfaldigt leve för MDH!

  MDH:s prorektor Peter Gustafsson hälsade alla välkomna till tårtkalaset den 16 februari i Västerås där alla stämde upp i ett fyrfaldigt leve för högskolan.

 • Fika med rektor Paul

  Många medarbetare passade på att lära känna MDH:s nya rektor Paul Pettersson lite bättre vid "Fika med Paul" i januari. Bilden är från Eskilstuna.

 • Henrik, en av medarbetarna som firade MDH vid tårtkalaset

  – Det är mycket som är bra med MDH! Det är en tajt organisation där samarbetet är bra både mellan studenter och personal då vi jobbar nära varandra, säger Henrik Lekryd, verksamhetsledare labb och verkstäder, IDT.

 

Vår tidslinje

MDH startade sin verksamhet den 1 juli 1977. Under namnet "Högskolan i Eskilstuna/Västerås" var högskolan ett direkt svar på regionens behov, bland annat av teknisk utbildning. 

Vår tidslinje 1977-2017

Vi är fler som firar!

MDH är inte de enda som firar under 2017. HM, ICA, Elbafärjan, Västerås domkyrka och Västerås cityfestival är exempel på fler aktörer som fyller jämnt 2017.

Se en film om Västerås jubileumsår

 

Bilder från tårtkalas 16 februari

Den 16 februari samlades runt 3 000 studenter, medarbetare och besökare på MDH i Eskilstuna och Västerås för att fira att MDH fyller 40 år. Tillsammans firade vi MDH med tårta, kaffe, ballonger och tal.

Se bilder från vårt tårtkalas

Bilder från Akademisk högtid 28 april

Den 28 april firades Akademisk högtid i Västerås konserthus där vi hedrade våra nya professorer, doktorer och hedersdoktorer samt pristagare. Den här gången installerades även Paul Pettersson som ny rektor.

Se bilder från vår akademiska högtid