Hedersdoktorernas Dag 2013

Mälardalens högskola inbjuder till en spännande eftermiddag med fyra hedersdoktorer. Ta del av deras kunskap och erfarenheter. Föreläsningarna är öppna för alla och inleds med musik av studenter från kammarmusikprogrammet kl. 13.00 torsdagen den 25 april i Länken på Mälardalens högskola i Västerås.

Program Hedersdoktorernas Dag 2013

i sal Beta vid MDH i Västerås 25 april

13.30    Att göra skillnad, den utsatta människan

Hedersdoktor Sarah Wägnert, undersköterskan som vågade slå larm om vanvård, något som ledde till den uppmärksammade Lex Sarah.    

ca 14.30    Paus

14.50    Kulturens plats och värde i samhället

Birgitta Svendén, operachef och vd för Kungl. Operan i Stockholm är hovsångerskan som sjungit vid världens stora operahus ser närmare på vilken roll kulturen spelar i människors liv.

15.20    Dåtid till realtid, en resa i tid och rum

Kurt-Lennart Lundbäck, VD Arcticus Systems, som med stort  engagemang vill sprida datortekniskt kunnande. En riktig nestor inom realtidssystem, de viktiga inbyggda datorer som vi inte ser, men som gör att det vi förväntar oss ska ske verkligen sker vid exakt rätt tidpunkt.

15.50    Designed to use and love

Luciënne Blessing, Professor i Engineering design och Methodology vid Université de Luxembourg vars forskning präglas av både teoretiska och sociala mål, oavsett om det handlar om att ta fram nya produkter och system eller om förbättringar av verksamheter. Föreläsningen hålls på engelska.

16.30    Slut