Han kan bli Årets Affärskreatör 2015

2015-02-09 | Student Alumni

20-åriga Gino Nano från Västerås läser International Business Management på Mälardalens högskola (MDH). Förutom studierna sitter han med i styrelsen för studentföreningen Mälekon, driver ett enskilt bolag och har nyligen startat upp ett handelsbolag tillsammans med två studiekamrater. Dessutom har han chans att kamma hem titeln Årets affärskreatör 2015.

Årets affärskreatör utses av Handelshögskolan i Stockholm, för femte året i rad.

 

Syftet med tävlingen, som kommer att avgöras i början av mars, är bland annat att motivera unga, talangfulla entreprenörer.

Gino tävlar med bolaget GNS projects som han driver tillsammans med tre andra. Visionen är att bolaget ska bli ett holdingbolag som rymmer följande projekt:

  • "Knapp" som är en innovation i accessoarform. Innovationen är just nu i hand hos en produktdesigner. 
  • ”Mode”: Projekt Mode är långsiktigt projekt med fokus på musikbranschen. Målet är att skapa ett "community" med Mode Certifierade artister.

Gino håller även på att utveckla två mobilapplikationer där ena ”appen” ska modernisera och digitalisera restaurangbranschen och den andra ska användas som ett motiveringsverktyg.

­– Det känns fantastiskt roligt att vara nominerad. Det här är en unik chans för mig att ta mig vidare till nästa steg i livet. Jag tror att det kan öppna många dörrar, säger han.

Varför tror du att du har blivit nominerad?

– Jag tror att det beror på att jag är driven och att jag har förmågan att inspirera andra. Jag är engagerad också och det är viktigt. Då känns det som att mycket kommer till en automatiskt.

 

Självklarhet att plugga vidare

Att plugga vidare efter gymnasiet var ett självklart val för Gino. Att det blev International Business Management var heller ingen slump.

– Business intresserar mig. Jag vill ut i världen och göra affärer med utomstående parter, då är det viktigt med en utbildning med internationellt fokus, säger han.

Marknadsföring och management hör till Ginos ämnesfavoriter. Och vem vet, kanske tar hans kunskaper inom just dessa områden honom ända till prispallen?

Om du vill veta mer om Årets affärskreatör 2015, eller rösta på Gino:  Klicka här.