Fullsatt på höstens Exjobbsdagar!

2014-11-14 | Student

Den 12 och 13 november anordnade Mälardalens högskola höstens exjobbsdagar för studenter som läser teknik, företagsekonomi, produkt- och processutveckling, innovation och informationsdesign.

 

Exjobbsdagen är en mötesplats mellan studenter och arbetsgivare i regionen som vill ge förslag på examensarbeten eller uppsatser. I år arrangerades Exjobbsdagen i både Västerås och Eskilstuna. På plats fanns ABB, Westermo, Mälarplast och flera andra företag som ville träffa våra studenter. Alla uppdragsgivare fick tillfälle att presentera sina förslag på exjobbsidéer och sedan fick studenterna och företagen möjlighet att mingla. 

I samband med Exjobbsdagen i Västerås presenterades ABB:s robotikstipendium av Dennis Helfridsson, chef för ABB-enheten Robotic. Ett 60-tal studenter fanns på plats vid presentationen. 

- Med stipendiet vill vi inspirera unga att vara med och utveckla robotikområdet till nya nivåer. Det känns extra roligt att vi kan dela ut stipendiet tillsammans med Mälardalens högskola som har ett viktigt civilingenjörsprogram inom robotik, säger Dennis Helfridsson.