Från MDH och ut i världen

2018-10-02 | Student Alumni På campus Utbildning Forskning/Samverkan Omvärld

Nathalia Huppert tog examen från civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi på MDH i våras och har nu antagits till ABB:s traineeprogram.
– En fantastisk möjlighet att utvecklas och knyta nya kontakter, säger den nyblivna civilingenjören.

 

Nathalia Huppert har pluggat industriell ekonomi på MDH och blivit antagen till ABB:s traineeprogram

Nathalia Huppert har alltid varit intresserad av att veta hur saker och ting fungerar och har samtidigt också gillat matte och fysik. Tre anledningar till varför en ingenjörsutbildning på MDH, kändes som ett naturligt val.
– Jag var ute efter en ingenjörsutbildning men ville förutom att få en förståelse för tekniken även få ett helhetsperspektiv och kunskap om ekonomiska förutsättningar. Då passade civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi mig perfekt, säger hon.

Redan under utbildningens gång hade Nathalia kontakt med näringslivet och skrev bland annat sitt exjobb på ABB.
– Jag skrev mitt exjobb på divisionen Industrial Automation. Vi gjorde en affärsmodellering på ett nytt center som ABB öppnat i Västerås som heter Collaborative Operations Center. Vi undersökte bland annat kundernas behov och hur väl dessa behov kunde tillgodoses, säger hon.

Sista terminen av sin utbildning sökte hon in till ABB:s traineeprogram, blev kallad till intervju, och blev så småningom antagen.
– För tillfället befinner jag mig på en enhet som tillhandahåller installationer som förbättrar transmissionsnät och jag jobbar bland annat med offerter och säljprocesser.

Redan nu ser hon många fördelar med att delta i programmet.
– Det känns bra att arbeta på ett teknikföretag som finns på en global marknad. Här finns många olika yrkesroller, i olika projekt och uppdrag, så möjligheterna att utvecklas är stora. Att jag också ska få åka utomlands för att göra praktik ser jag som väldigt värdefullt, säger hon.

 

Mer information om ABB:s traineeprogram

Traineeprogrammet består av tre tioveckorsperioder. Som trainee bestämmer du själv på vilken affärsenhet du önskar tillbringa tiden. Traineeperioderna ger dig möjlighet att lära dig om ABB:s olika verksamheter, skapa ditt eget nätverk och förhoppningsvis hitta din framtida arbetsplats. En dag i veckan ägnas åt utbildning, studiebesök och kundbesök tillsammans med hela traineegruppen. Efter sju månader inleds din fasta placering på någon av ABB:s affärsenheter i Ludvika eller Västerås. Här ingår en 3–6 månader lång utlandspraktik.

 

Mer information om civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi vid MDH.