Framstående sångerska håller webbinarium för lärare och studenter i engelska

2017-04-25 | Alumni Forskning/Samverkan Student Utbildning

Liv Austen är en sångerska och låtskrivare på uppåtgående i Storbritannien. Torsdagen den 27 april kl. 12.30-13.30 delar hon med sig av sina erfarenheter som låtskrivare på ett webbinarium, som är arrangerat av MDH och som vänder sig till lärare och studenter i engelska.

MDH:s nätverk English Teachers Sharing anordnar webbinariet.
– Vi vill få engelsklärare att upptäcka nya undervisningsformer och se möjligheterna med att utveckla språkkunskaper via musik och låttexter. Studenter som deltar får en unik möjlighet att arbeta med det engelska språket i ett helt annat sammanhang, vilket bidrar till nya kunskaper, säger Elisabeth Wulff-Sahlén, universitetsadjunkt i engelska vid MDH och ansvarig för webbinariet.

Liv Austen började skriva sina egna låtar i tonåren. Sedan hon släppte sin debutskiva 2014, har hon hyllats av såväl musikkritiker som andra musiker. Hon har även fått utmärkelsen ”Årets album” i Storbritannien av W21 Music.
– Vi är väldigt glada att en så erfaren låtskrivare som Liv vill hålla det här webbinariet för lärare och studenter i regionen, säger Elisabeth.

På webbinariet kommer deltagarna att få lyssna på några av Liv låtar och hon kommer ge förslag på hur man kan gå tillväga för att skriva en låt. Liv brinner för att inspirera och stötta studenter och elever att skriva egna låtar och har erfarenhet inom området. Hon uttrycker det så här:

“Seeing kids' confidence grow from the attitude of "I can't write a song" or "this sounds too much like a song that already exists" or "I don't know what to write about" to them sat deep in thought working out lines of lyrics or bits of melody that always, wonderfully fascinatingly are so unique to them and match their personality and soul - it is truly remarkable to witness, and a lot of fun to guide them through it.“

Datum: 2017-04-27
Tid: 12.30 - 13.30
Plats: Länk via Adobe Connect

Delta i “A webinar about songwriting – lyrics that work for you”

Klicka på länken för att delta i webbinariet