Science@MDH 2016

Att lösa framtidens problem och att utveckla och förbättra samhället är den utmaning som driver många forskare. På Science@MDH, en dag om forskning för gymnasieskolor, talar några av MDH:s forskare om sin forskning och vad de brinner för. Möt dem i Västerås den 22 november och i Eskilstuna den 23 november.

 

På MDH finns drygt 500 personer som arbetar med forskning, från forskarstuderande till professorer. Forskningen sker inom sex inriktningar: hälsa & välfärd, inbyggda system, industriell ekonomi & organisation, innovation och produktrealisering, framtidens energi samt utbildningsvetenskap och matematik.

Science@MDH visar forskning från alla inriktningar uppdelat på ett pass om Ekonomi, samhälle och kultur och ett om Energi, teknik och matematik. Totalt kommer cirka 1200 elever från gymnasieskolor Sörmland och Västmanland att medverka på föreläsningarna.

Forskare på passet för energi, teknik och innovation

  • Jesper Olsson, framtidens energi
  • Magnus Otterskog, inbyggda system och hälsoteknik
  • Jessica Bruch, innovation och produktrealisering

Forskare på passet för ekonomi, samhälle och kultur

  • Lucia Crevani, entreprenörskap och modernt ledarskap
  • Maria Eriksson, socialt arbete bl a med fokus på dysfunktionella familjer
  • Niclas Månsson, migranter, flyktingar och utbildning

Rasmus Åkerblom är utbildad journalist och började arbeta vid SR:s Vetenskapsredaktion 2001. Han rekryterades sedan till SVT:s vetenskapsredaktion och var programledare där mellan 2003 och 2008. Idag är han en av Sveriges ledande tv-producenter och står bakom en rad dokumentärer samt kunskapsserier. På Science@MDH guidar han oss i forskningens värld. Vad ser vi av forskningen i vår vardag? Vad är egentligen en lysande idé, vad är en innovation och när blir det forskning?

För anmälan eller mer information: science@mdh.se eller ring Sara Olofsson 021-10 13 67.
 

22 november - föreläsningar i sal Omega, MDH i Västerås

Kl. 09.00-11.00 Energi, teknik och innovation

Kl. 13.00-15.00 Samhälle, ekonomi och kultur

 

23 november - föreläsningar i Aula Collegium, MDH i Eskilstuna

Kl. 09.00-11.00 Energi, teknik och innovation

Kl. 13.00-15.00 Samhälle, ekonomi och kultur