Science@MDH 2015

Att lösa framtidens problem och att utveckla och förbättra samhället är den utmaning som driver många forskare. På Science@MDH, en dag om forskning för gymnasieskolor, talar några av MDH:s forskare om sin forskning och vad de brinner för. Möt dem i Västerås den 17 november och i Eskilstuna den 18 november.

På MDH finns drygt 500 personer som arbetar med forskning, från forskarstuderande till professorer. Forskningen sker inom sex inriktningar: hälsa & välfärd, inbyggda system, industriell ekonomi & organisation, innovation och produktrealisering, framtidens energi samt utbildningsvetenskap och matematik.

Science@MDH visar forskning från alla inriktningar uppdelat på ett pass om Ekonomi, samhälle och kultur och ett om Energi, teknik och matematik. Totalt kommer cirka 1200 elever från gymnasieskolor Sörmland och Västmanland att medverka på föreläsningarna.

Forskare på passet för energi, teknik och matematik

  • Mikael Ekström, docent i robotik
  • Monica Odlare, universitetslektor i miljöteknik
  • Farid Monsefi, forskare i matematik/tillämpad matematik

Forskare på passet för ekonomi, samhälle och kultur

  • Jennie Schaeffer, universitetslektor i informationsdesign
  • Jonas Stier, professor i sociologi
  • Eva Lindell, doktorand inom industriell ekonomi och organisation

Rasmus Åkerblom är utbildad journalist och började arbeta vid SR:s Vetenskapsredaktion 2001. Han rekryterades sedan till SVT:s vetenskapsredaktion och var programledare där mellan 2003 och 2008. Idag är han en av Sveriges ledande tv-producenter och står bakom en rad dokumentärer samt kunskapsserier. På Science@MDH guidar han oss i forskningens värld. Vad ser vi av forskningen i vår vardag? Vad är egentligen en lysande idé, vad är en innovation och när blir det forskning?

För anmälan eller mer information: science@mdh.se

17 november - välkomnar vi anmälda gymnasieskolor från Västerås

Kl. 09.00-11.00 Teknik, energi och matematik

Kl. 13.00-15.00 Samhälle, ekonomi och kultur

 

18 november - välkomnar vi anmälda gymnasieskolor från Eskilstuna och Strängnäs

Kl. 09.00-11.00 Samhälle, ekonomi och kultur

Kl. 13.00-15.00 Teknik, energi och matematik