Science@MDH 2014

Att lösa framtidens problem och att utveckla och förbättra samhället är den utmaning som driver många forskare. På Science@MDH, en dag om forskning för gymnasieskolor, talar några av MDH:s forskare om sin forskning och vad de brinner för.

 

 

På MDH finns drygt 400 personer som arbetar med forskning, från forskarstuderande till professorer. Forskningen sker inom sex inriktningar: Hälsa & välfärd, Inbyggda system, Industriell ekonomi & organisation samt arbetslivsvetenskap, Innovation och produktrealisering, Miljö, energi- och resursoptimering samt Utbildningsvetenskap.

Science@MDH visar forskning från alla inriktningar uppdelat på ett pass om Ekonomi, samhälle och kultur och ett om Energi, teknik och innovation. Totalt kommer cirka 1200 elever från gymnasieskolor Sörmland och Västmanland att medverka på föreläsningarna.

Rasmus Åkerblom är utbildad journalist och började arbeta vid SR:s Vetenskapsredaktion 2001. Han rekryterades sedan till SVT:s vetenskapsredaktion och var programledare där mellan 2003 och 2008. Idag är han en av Sveriges ledande tv-producenter och står bakom en rad dokumentärer samt kunskapsserier som 123 Saker och Det hände här. Rasmus drivkraft har alltid varit att lyfta det tillsynes tråkiga - från grått till oemotståndligt. På Science@MDH guidar han oss i forskningens värld. Vad ser vi av forskningen i vår vardag? Vad är egentligen en lysande idé, vad är en innovation och när blir det forskning?

Science@MDH på två campus  

Eskilstuna: tisdagen den 18 november i Aula Collegium, Drottninggatan 12.
EKONOMI, SAMHÄLLE OCH KULTUR kl. 9.00-11.00
med forskarna Ulrika Jepson Wigg, Cecilia Lindh och Jakob Eklund.
ENERGI, TEKNIK OCH INNOVATION kl. 13.00-15.00
med forskarna Fredrik Wallin, Anette Strömberg och Fredrik Bruhn.
Västerås: onsdagen den 19 november i sal Omega, R-huset på MDH.

ENERGI, TEKNIK OCH INNOVATION kl. 8.15-9.45 samt 10.15-11.45
med forskarna Fredrik Wallin, Anette Strömberg och Fredrik Bruhn.

EKONOMI, SAMHÄLLE OCH KULTUR kl. 13.00-15.00
med forskarna Ulrika Jepson Wigg, Cecilia Lindh och Jakob Eklund.

Gå in på länken för  anmälan

För eventuella frågor, ring telefon: 021-10 13 25 alternativt 021-10 13 67.

Antalet platser är begränsade.