Science@MDH 2013

Att lösa framtidens problem och att utveckla och förbättra samhället är den utmaning som driver många forskare. På Science@MDH, en dag om forskning, talar några av MDH:s forskare om sin forskning och vad de brinner för.

På MDH finns drygt 300 personer som arbetar med forskning, från forskarstuderande till professorer. Forskningen sker inom sex inriktningar: Hälsa & välfärd, Inbyggda system, Industriell ekonomi & organisation samt arbetslivsvetenskap, Innovation och produktrealisering, Miljö, energi- och resursoptimering samt Utbildningsvetenskap.

Science@MDH visar forskning från alla inriktningar uppdelat på ett pass om Ekonomi, samhälle och kultur och ett om Energi, teknik och innovation. Totalt kommer cirka 1200 elever från gymnasieskolor i Eskilstuna, Köping och Västerås kunna lyssna till föreläsningarna.

Rasmus Åkerblom är utbildad journalist och började arbeta vid SR:s Vetenskapsredaktion 2001. Han rekryterades sedan till SVT:s vetenskapsredaktion och var programledare där mellan 2003 och 2008. Idag är han en av Sveriges ledande tv-producenter och står bakom en rad dokumentärer samt kunskapsserier som 123 Saker och Det hände här. Rasmus drivkraft har alltid varit att lyfta det tillsynes tråkiga - från grått till oemotståndligt. På Science@MDH guidar han oss i forskningens värld. Vad ser vi av forskningen i vår vardag? Vad är egentligen en lysande idé, vad är en innovation och när blir det forskning?

Program som pdf:er

Eskilstuna 19 november (pdf 1,6 MB)

Västerås 20 november (pdf 1,6 MB)

 

Science@MDH på två campus  

Eskilstuna: tisdagen den 19 november i Aula Collegium, Drottninggatan 12.
EKONOMI, SAMHÄLLE OCH KULTUR kl. 9.00-11.00
med forskarna Terence Fell, Marie Öhman och Eric Hansen.
ENERGI, TEKNIK OCH INNOVATION kl. 13.00-15.00
med forskarna Rikard Lindell, Åsa Öberg, Fredrik Starfelt och Elena Tomas Aparicio.
Västerås: onsdagen den 20 november i sal Omega, R-huset på MDH.

ENERGI, TEKNIK OCH INNOVATION kl. 9.00-11.00
med forskarna Rikard Lindell, Åsa Öberg, Fredrik Starfelt och Elena Tomas Aparicio.

EKONOMI, SAMHÄLLE OCH KULTUR kl. 13.00-15.00
med forskarna Terence Fell, Marie Öhman och Eric Hansen.

Mer information och anmälan: science@mdh.se eller telefon: 021-10 13 25 alternativt 021-10 13 67. Antalet platser är begränsade.