• 2000 studenter och 11 utbildningsprogram

  På akademin för ekonomi, samhälle och teknik studerar omkring 2000 studenter. Här finns åtta utbildningsprogram på grundnivå och tre på avancerad nivå.

  Program på EST

 • Forskning och forskarutbildning

  På akademin för ekonomi, samhälle och teknik bedrivs forskning inom två av högskolans forskningsinriktningar: Framtidens energi samt Industriell ekonomi och organisation (IEO).

  Forskning vid EST

   

Akademin för ekonomi, samhälle och teknik

Akademin för ekonomi, samhälle och teknik är en av Mälardalens högskolas fyra akademier. Akademin samlar utbildning och forskning inom ett brett område – från företagsekonomi, nationalekonomi och statsvetenskap, till energi-, miljö- och byggnadsteknik.

 

Nyheter

 • I maj kommer MDH att få besök av en indisk delegation bestående av beslutsfattare och forskare som vill lära sig mer om hur Sverige arbetar med hållbarhetsfrågor.

 • Bombardier Transportation och Mälardalens högskola (MDH) fortsätter sitt strategiska samarbete om forskning och utbildning från 2014, och ingår ett nytt avtal. Med det nya avtalet satsar parterna ytterligare på kompetensutveckling av Bombardiers medarbetare.

 • Jasmina Nedevska arbetar sedan nyligen som universitetslektor i statsvetenskap vid MDH. Nu står det klart att hon under ett år ska vistas vid ett av USA:s främsta universitet, Princeton, för att forska inom klimatetik. En erfarenhet hon planerar inhämta kunskap ifrån, som hon sedan kan ta med sig tillbaka till sitt arbete vid MDH.

 

Kalender

 • Välkommen till Sebastian Schwedes docentföreläsning "Why socialism? Towards a sustainable society".

 • I maj kommer MDH att få besök av en indisk delegation bestående av beslutsfattare och forskare som vill lära sig mer om hur Sverige och MDH arbetar med hållbarhetsfrågor. Ett utbyte som enligt forskare vid MDH kan gynna både framtida forskning och undervisning.

 • In this seminar, we introduce visualization techniques used for obtaining an overview of a specific research area.

 • In this seminar, we introduce visualization techniques used for obtaining an overview of a specific research area.

 • Välkomna till Årets Idéfest på Idélab i Eskilstuna den 9 maj. Under kvällen kommer bland vinnaren av Årets idétävling att presenteras samt andra framgångsrika entreprenörer att uppmärksammas. Festen gästas bland annat av Svante Randlert, en av Europas mest anlitade föreläsare när det kommer till att attrahera, engagera och utveckla rätt medarbetare till rätt plats. Anmäl dig till festen senast 23 april.