• 2000 studenter och 11 utbildningsprogram

  På akademin för ekonomi, samhälle och teknik studerar omkring 2000 studenter. Här finns åtta utbildningsprogram på grundnivå och tre på avancerad nivå.

  Program på EST

 • Forskning och forskarutbildning

  På akademin för ekonomi, samhälle och teknik bedrivs forskning inom två av högskolans forskningsinriktningar: Framtidens energi samt Industriell ekonomi och organisation (IEO).

  Forskning vid EST

   

Akademin för ekonomi, samhälle och teknik

Akademin för ekonomi, samhälle och teknik är en av Mälardalens högskolas fyra akademier. Akademin samlar utbildning och forskning inom ett brett område – från företagsekonomi, nationalekonomi och statsvetenskap, till energi-, miljö- och byggnadsteknik.

 

Nyheter

 • Att surfa och titta på film i telefonen hör till vardagen för de flesta mobilanvändare, något som ställer höga krav på telekommunikationssystemens prestanda. Marcus Jägemar, industridoktorand i datavetenskap, har forskat om hur prestandan i dessa system kan förbättras, något som kan implementeras i 5G-nätet.

 • Från högstadiet till högskolan. Alexandra Larssons drömyrke är universitetslärare i matematik eller fysik. Därför valde hon att följa med MDHs matte- och tekniklärare under en veckas praktik.

 • Julia Strege och Johanna Ljungquist, som tagit civilingenjörsexamen i produkt- och processutveckling vid MDH, tilldelades nyligen Brita och Otto Larssons minnesfonds stipendium. MDH-alumnerna mottog stipendiet för sitt arbete med hållbarhet i utvecklandet av nya produkter.

 

Kalender