Drivna entreprenörer redo för nationell kamp

2010-04-26 | Student

Innovationsprogrammet, IMTO, vid Mälardalens högskola är en plantskola för entreprenörer. När den nationella tävlingen Entreprenörsjakten hålls i Eskilstuna den 28 april har både projektledaren och ett av de tävlande lagen med sig värdefulla kunskaper från just Innovationsprogrammet.

Hanna Lundberg, projektledare för Entreprenörsjakten i Mälardalen, och trion Markus Yngvesson, Ronja Svedblom och Sasan Shaba, som utgör laget Innovationsprogrammet, driver alla egna företag. De beskriver sig själva som driftiga problemlösare som brinner för att förverkliga både sina egna och andras idéer.

Genom att delta i Entreprenörsjaktens heldag med skarpa utmaningar från regionens företag har de nu möjlighet att visa prov på sina talanger och etablera nya kontakter. Tävlingen skapar inte bara möjligheter för de tävlande utan ger även Mälardalens näringsliv nya fräscha tankesätt inom allt från marknadsföring och försäljning till personalstrategi.

- Jag tror att själva dagen kommer att bli väldigt intensiv, rolig och ett minne för livet, säger Markus Yngvesson, som startat eget företag inom innovationsrådgivning och marknadsanalys.

Samspel mellan människa, teknik och organisation

Att laget Innovationsprogrammet är väl rustat för en entreprenöriell kamp råder det ingen tvekan om, menar Christer Nygren, chef för avdelningen för innovation, entreprenörskap och affärsskapande vid Mälardalens högskola.

- Våra studenter har bland annat fått lära sig om idéutveckling, affärsmodeller, gruppdynamik och förändringsprocesser - nyttiga kunskaper för entreprenörer, säger Christer Nygren.

Han understryker att man vid Innovationsprogrammet, IMTO, på Mälardalens högskola har ett brett tänk kring begreppet innovation. Det handlar om mycket mer än bara uppfinningar.

- Själva innovationen, som kan vara en produkt eller en tjänst, är målet och för att uppnå det krävs ett samspel mellan människa, teknik och organisation. I vår utbildning vill vi lyfta både målet och medlen för att nå dit, berättar Christer Nygren.

Tävlingsdeltagaren och den tidigare innovationsstudenten Markus Yngvesson lockades av kombinationen av psykologi, kreativitet och ledarskap när han valde utbildningen.

- Programmet ger oerhörda möjligheter att skapa sin egen framtid. Den blir verkligen vad man gör den till, konstaterar Markus Yngvesson.

Läs mer om Entreprenörsjakten

Läs mer om Innovatinsprogrammet