Digitalfika: Lärares användning av sociala medier och digitala plattformar

Datum: 2017-01-30
Tid: 15.00 - 16.00
Plats: Via Adobe Connect

Välkommen till ett webbinarium om projektet Lärarpraktiker online/offline (LOOP) som syftar till att studera kommunikation mellan högstadielärare och elever i det fysiska klassrummet och jämföra det med den kommunikation de har med eleverna via lärappar. Projektet leds av Marcus Persson, forskarassistent och Annaliina Gynne, universitetslektor vid MDH.

Trots stort intresse för den pågående digitaliseringen av skolan råder brist på kunskap om hur sociala medier och lärappar används i undervisning.

Om webbinariet
Vid webbinariet presenteras resultat från en studie om svenska lärare ifråga om arbetstid, yrkesetik, handlingsutrymme och ansvar som aktualiseras i och med deras användning av sociala nätverkssajter som Facebook som redskap för kommunikation med elever. Dessutom ges en lägesrapport från LOOP-projektet. Webbinariet bjuder också in till dialog och frågor från deltagarna. Moderator är Elisabeth Wulff-Sahlén, universitetsadjunkt i engelska vid MDH. Se inbjudan. (pdf 119 kB)

Anmälan och mer information
Webbinariet sänds via Adobe Connect. Verktyget är webbaserat och du behöver inte ladda hem något program. Det enda som behövs är en dator med internetuppkoppling. Om du däremot deltar via surfplatta behöver du ladda hem appen Adobe Connect Mobile.

Det är kostnadsfritt att delta, men du måste anmäla dig senast 26 januari. Länk till anmälan. Länk till webbsändningen skickas ut några dagar innan föreläsningen. Föreläsningen spelas också in och skickas ut till alla anmälda deltagare i efterhand.

Kontakt
Har du några frågor, kontakta Annaliina Gynne, 021-10 16 93 eller Marcus Persson, 016-15 36 72.

Läs mer om projektet.