Mälardalen university logotype print

Text

Datum 2021-05-06
Artikeltyp Aktuellt

Svettas lite extra så kan Stadsmissionen hjälpa fler

En hand som lägger en påse ris i en påse

Fotograf: Daniel Gadd

Du har väl inte missat att Volvo Construction Equipment donerar 10 000 kr till Stadsmissionen i Eskilstuna om Pluggpeppen samlar in totalt 4 000 000 poäng till och med 17 maj. Vad kan då Stadsmissionen göra för pengarna? Vi frågade Helena Kalaitzis Barrögård, verksamhetschef.

– Pandemin påverkar utsatta grupper allra hårdast. Det handlar om människor som är hemlösa, men också om människor som lever på marginalen och drabbas ekonomiskt av sjukdom och arbetslöshet. I väntan på a-kassan tar pengarna helt enkelt slut. Ett tydligt tecken på det är att antalet människor som behöver matkassar har fördubblats under pandemin. Förutom mat för dagen hjälper vi till med ekonomiskt stöd och skuldrådgivning. En donation innebär självklart att vi kan göra mycket mer. 10 000 kronor räcker till en matkasse var för 25 barnfamiljer. Eller till hygienartiklar och varm mat till hemlösa. Så ett stort tack till Volvo CE och alla studenter som engagerar sig, säger Helena Kalaitzis Barrögård.

Ett träningspass för dig kan alltså göra skillnad för någon som drabbats hårt under pandemin. Så dra på träningskläderna för en sista kraftsamling!

Har du inte lämnat soffan än? Ingen fara, än är det inte för sent att anmäla sig. Och kom ihåg – all rörelse räknas och alla poäng gör skillnad. Nu kör vi ända in i kaklet!

Pluggpeppen!

Under pandemin är det viktigare än någonsin att röra på sig. Därför drog vi igång Pluggpeppen! En hälsoutmaning för programstudenterna där de utmanade varandra genom att träna och regga poäng i en app.

Läs mer
Till toppen