Text

Datum 2021-04-15
Artikeltyp Aktuellt

Vill du jobba som mentor?

Tre studenter som sitter runt ett bord och pratar

Är du strukturerad, lyhörd och har lätt för att kommunicera? Perfekt! Nu söker vi fler mentorer – en chans för dig att hjälpa andra som studerar genom ett meningsfullt och lärorikt extrajobb.

Att vara mentor innebär att du hjälper andra studenter på högskolan att strukturera och planera sina studier och du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring studieteknik och motivation. Studenten du träffar kan exempelvis behöva stöd i att sortera och prioritera bland uppgifter och examinationer. Uppdraget handlar inte om att vara läxhjälp eller extralärare utan om planering och tankesätt. Som mentor träffar du studenten en gång i veckan, i ungefär 1 – 1,5 timme.

Du väljer själv om du har möjlighet att vara mentor till fler än en student, men alla träffar sker enskilt. Studenten du möter har själv sökt mentorsstödet och anser själv att den här typen av stöd är relevant och meningsfullt för honom eller henne.

För att ge dig bästa förutsättningar för uppdraget får du en mentorsutbildning och kontinuerligt stöd av högskolans samordnare av särskilt pedagogiskt stöd. Som mentor får du mycket tillbaka. Studenter som arbetar som mentorer klarar ofta sina egna studier bättre, det är lärorikt, utvecklande och en merit i det framtida arbetslivet.

Du som söker ska vara student på MDH och ha kommit en bit i din utbildning. Du är strukturerad, lyhörd, och har lätt för att kommunicera med andra på ett tydligt sätt. Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kontaktinformation

Till toppen